New Den-O "Strike Form"@ BM RAH



新電王!

電王真是很長命的拉打,又多部劇場版,呢次連孫都出埋,變成更強的新電王。電影我無點留意睇,不過呢款RAH的素質好令人滿意呢!

新頭新胸甲新武器,當然其他的4肢延用之前那只電王RAH了,上色很靚很均勻又唔出界。套衫在出貨前改料,取消了布質換成了更貼近劇中外型的閃令令人造革,仲有晒暗紋,好靚!采用了新的素體(即之前Kuuga開始用那款),對手可以完全下隨唔使再蟹手了,睇黎以後D拉打都會用呢仲body,真是太好了。


但在造型上我就略嫌這個新電王的線條太直了點,由頭到腰部都顯得比較直板。


 

 



胸甲和頭部都好靚,特別系一對大眼入面仲布滿閃粉,又有漸變透明效果,好鬼正。


 

 



 

 



 

 



手型好多,12只,列車pass,還有異魔神TEDI變成的銃劍,銃劍還上晒陰影呢,M記咁做真系好少有。


無咩特別介紹了,睇下這細路的超寸pose吧~


"你又不是什麼重要角色,大概10秒...不...5秒就能將你打倒了~"


 

 



 

 



同樣附一張電車pass,又有靚靚的精細絲印~!


 

 



 

 



 

 



 

 



 

 



 

 



爺孫合影~其實我是喜歡電王
多點的,一來是因為習慣性喜歡基本形態,二來我覺得電王的線條感好多了。而且出品都很高啊!


 

 



 

 

後記:水准很高的一款,外型、上色、QC都令人好滿意!!真是完全挑不到問題的一款極品!!M記時高時低的出品同買大細一樣都系無譜的,如果可以keep得住呢種素質的話,老子永遠都撐你!
又.....南光太郞出事了.....很樣衰,我當然唔會入啦~

今年的拉打12"還有Kiva, Agito和Decade,龍騎早就公布了,即是還差Blade和Faiz~快點公布吧~

還有,大家有無見到電腦奇俠 x 改造人卡辛的蒙面超人W?現在的新拉打真是越來越不像話~

Write a comment

Comments: 0