Masked Rider Stronger @ RAH220 DX

 

 

故事無睇過,無得傾~只知道是一個自願被改造的牛屎飛。(話說為何人間體城茂的衣著風格點解會的....)自我知道他起,就知道前無古人,後無來者,最眼大的蒙面超人。

蒙面超人強者,不再使用風為動力,而使用電,頭部為獨角仙形狀,系Kabuto的"祖先"呢。充電後可以二段變身,角和胸部變成銀色。而由身體延伸到四肢的紅色條紋看來也是什麼力量傳輸之類的了,莫非Faiz又抄佢?那這Stronger真是出得有點意義呢。他是第一位識二段變電的拉打,也可說是昭和拉打中顏色最豐富的一位了,但向來我都不太喜歡他的外型。大眼唔透明,心口有個大S,一條勁娘的腰帶都是我不喜歡他的原因。不過呢款RAH220出品又好好卟,首先我有對比過RAH300果只的圖片,我覺得呢只個外型做得比12"要靚呢。而且QC好好,完全沒有問題,220系列好少撻Q呢~

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

佢對眼真系令人有點費解,為何去要原設要設計成不透明的復眼呢?都唔好睇嘛。另外,我呢只兩邊眼的內側形狀唔一樣,初時我以為我中左招,QC有問題,但睇番好幾只,以及其他玩家的相都有呢個問題的。唔好話同"咩下巴"嗰D一樣,連原作中的瑕疵也要固執地還原啊~

 

 

 

本來布衫活動能力就一流的,不過多左個大軟膠胸罩,肩部活動受限,抬起只手會回彈。不過玩開平成D盔甲類拉打的話都慣嘎了,又點會介意~手型就系拳頭、平手同叉電手型。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

劈我啦~劈我啦~劈我啦~劈我啦~

 

叉電後對手一指就曉放電了~(其實唔使指全身都識放電的,資料話的.........)

 

有說必殺是超電三段踢,我踢住兩腳先,仲有一腳.....因為相機已經無電了(相信我,是真的~)

 

 

 

真的無法多介紹,因為維基網上無他的資料嘛~XD。榮光七人已經齊人了,其實呢個系列可以就此完結的。不過我又想佢出埋餘下的Skyrider、Super1和ZX卟~唔知仲有無呢?不過暫未有新的公布。本品應募充電形態和城茂,為何沒有電波女呢.....

 

 

 

後記:素質幾高,入手價唔平,但一定插到應一應的一款,等得就等啦~

Write a comment

Comments: 0