Shadow Moon @ RAH DX

影月,如果你好彩的話,呢款真系一件極品黎,可惜......我唔好彩。印像中我不是SAD貨王,但呢次真係令我垂淚到天明。 我呢只就咁睇好似無事好靚仔,但都只是金玉其外,入面件皮衫已經巢皮兼溶爛,到底這算是什麼QC來的,這樣都能出到街。 本來全身系甲遮住唔覺的,但我實在不想擺唔夠幾個月就自動甩皮,加上只嘢貴到飛天,點可能唔換,影完呢輯相,只嘢已經退回店中,等萬信換貨。 目前只是求神拜佛,早日拎番只嘢。為不讓響鬼換貨事件重演,我會用盡一切可能的辦法去催M記over seas Dept.以及萬信。

 

講番只嘢,如果不是QC問題的話,這應該是BLACK系列中最好的一只,不用改造也有不錯的效果,不過我在得到之前已經盤算著如何把腰部加粗,可惜現在.....T_T。外甲QC無大問題,只有各別位水口明顯,但都不在當眼處,上色因為單一都無咩問題,但花甲就有小小,總之唔細看睇唔出。 就系件衫......再T_T就係件衫......再T_T

腰部實在是細了點,影月你快點回來我幫你增肥!

腰帶唔算好靚,因為顏色較亞唔令身,自己加浸光油會好點。頭部就絕對是靚仔,復眼亦相當之漂亮。

 

 

 

上身可動性好好,但HIP位就俾甲頂住唔多抬得起腳,情況和BLACK和RX相若,但感覺上還要弱點。不過你都唔會好捨得下下幫佢起飛腳的了~

 

 

 

 

影月幾矛的,識放電~~~~

影月雙飛腿~~~我實在是很怕這種pose,好似點擺都唔靚~

只配帝王劍而沒有影月雙劍(M記應該不會出個雙劍ver說是後期型吧?),但這柄帝王劍除了刃部略短之外其他都很一流。劍刃紅色透明件製,劍柄和劍鞘的紅色寶石都實在地用紅色透明件做出,配覺精細。

 

 

 

 

 

 

 

宿命の二人。現在才想如果影月是通販,而秋月信彥才是應募的話,你說多好~真是的,本來就應該是這樣出的嘛~

 

 

 

 

 

 

 

影月雖然部都出現,但都是苦命的人了,死完又死~

這三只,BLACK最lucky,咩都都無,少改頸後已經完美。RX最令人失望,但改造完後我也覺得很有型很喜歡。 Shadow Moon最貴最令人期待,一切都很不錯但可惜QC負分! 你們又怎能明白我有多麼的傷心~~~

後記:關於影月,什麼話都講完了,但以後應該都唔會再買M記應募嘢,貴得太離譜了。而且又係抽大盒蛋,這個素質這個定價真的叫我卻步。 但黎緊的Kuuga,Agito和未有圖睇的Faiz又都是盤死要入的貨色,M記是要借Decade之勢要將平成10人出日了,現在還欠龍騎和劍。後後記:垂淚到天明............T_T

 

**************************************************************************************

 

後來嘛...................

之前果只影月爛衫又巢皮~~真係令我傷心到不得了~~~
上次響鬼換貨又拖左足足一年,唯在send郵件去medicom overseas後才得到解決。
呢次亦相同,day one已經將所有郵件CC曬俾medicom overseas,直到見到日本人有回應且向Mani催辦,才有點信心。
不過呢次Mani同Medicom算系唔話得,不足三個禮拜就幫我換過只新的影月,check過曬靚仔無問題!

 

 

另外~其實我自己都覺得本人催人做事時十分煩同黑人憎~萬信實憎死我~

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    路人甲·· (Thursday, 17 December 2009 20:35)

    你是模魂志的编辑??