Masked Rider Den-O @ BM RAH

「俺、參上!」

蒙面超人電王"劍形態"

 

故事唔講大家知道,但其實我就對呢套電王興趣一般,因為比較受不了果種齊嘩嘩大男人太作狀扮可愛的表演。還記得一年多前電王剛被公佈時大家都話距很樣衰,什麼BRA、雞肶上面雲雲,那個樣又的確是太突破。但回想下當年Kabuto被公佈時亦係被鬧樣衰,但最終Kabuto就成為了人氣數一數二的拉打,盡管故事爛尾。

 

如今的電王,日本大受歡迎,我亦睇左十幾集和劇場版,但始終不喜歡那個故事。不過幾只異魔神和電王的做型就已經被我接受。特別在之前出了很有型的電王SIC後,令我覺得電王其實都幾靚的,那麼自自然然地,Org的外型我亦覺得幾型了。

 

BM的這款電王真系靚嘢黎,一向QC奇差嘅BM產品,呢款電王卻靚仔非常,QC一流。 焗漆靚,皮衫夠薄,手腳腕分離,可動性大增,手型和配件都豐富。確系一款唔錯嘅RAH。

 

但有個問題系,我覺得對手太長,曾諗過改造,但因為沒有十分好嘅方案,所以就作罷了。而大肶位亦未如原作中粗壯。

 

 

 

個頭好靚,設計上真系近年數一數二華麗的拉打頭部,特別系睇距變身果時,個頭型到化~~~~雙眼透光度很高,復眼紋路睇得好精楚,正到打冷震。

 

 

 

很精細的電王腰帶,中間用紅色透明件製,腰兩邊的4支Den-Gusher由磁鐵吸附在腰帶上。 不過磁力唔夠強,很易甩。

 

11只手型夠晒玩啦(我玩唔晒添),Den-Gusher又有分離形態和劍形態,仲有個Rider Pass

 

可動性一流,唯肩甲沒有分件所以限制了上舉動作,但無人會介意吧~?反正劇中大部份招牌動作距都可以做到了~!

 

 

 

 

 

如果4支Den-Gusher可以組合就仲正,依家唯有扮下嘢

 

劍的氣力刃部份用左電鍍紅上色,很靚靚。

 

 

 

 

個PASS兩邊絲印都很漂亮

 

 

FULLCHARGE

 

 

必殺技——Extreme Slash!(有什麼part1\2\3的,但我睇黎睇去都覺好似系一樣的~~~)

 

 

 

 

後記:RAH電王真係很靚很好玩,QC極靚,又一必入佳品!

Write a comment

Comments: 0