HT [T2018] JOHN CONNOR

 

THIS IS JOHN CONNOR......THIS IS JOHN CONNOR......

T2018電影好唔好睇就唔好討論了,但HOTTOYS呢款CONNOR真系稱得上是杰作來的。本來只因為訂了Macrus才一並訂下Connor的,但收到後真的極之滿意!!整體來說身型好靚,配件超多,從頭到腳都有自然舊化。皮衫料好薄好靚,無礙活動,和早年出的BIO LEON那件簡直一個天一個地。頭雕雖和Christian Bale有差距,但都有8成似。其實似唔似並非重點,重點系呢個的上色簡直系超一流!!(早1個月發售的貨因為質地同上色和官圖出入太大,HT又重推一個新頭,已經購買的可以自行領取新頭,真系少有的善舉)

這版採用電影開場時的裝束,但槍就配錯咗,本來應是416的,但卻配了後期的M4。唔知好嬲定好笑,ver.2的後期裝束又配番支416卟~~真系吹漲。好了,這點無咩所謂,我系唔介意的。再看全身上下的武裝,真系型到化的,一共裝了9個彈夾上身,大肶再綁4舊炸藥,很狼死。

 

 

 

 

 

個頭上色真系好掂!!做出污漬不在話下,連西人的紅斑和男人的粗大毛孔和面毛都表現出來,實在是強到無法子講!這絕對是HT最靚的一個頭雕,我實在找不出另一個可以與其比美的頭雕來了。~

 

 

 

再close up,你睇下,呢個頭真系痴線的!!

 

各彈夾的扣魔術貼都痴唔實的,不過用寶貼可以很好地解決

 

 

臂章系繡出來的,好精細,不過又成件貼落件衫度,唔小心甩咗就用膠水痴死佢啦。

 

右臂上綁有匕首,好細好細,細到幾乎揸唔到,不過睇個做工都已經無得彈了。啊~~~當然是可以抽出來的啦~

 

 

對鞋亦好靚,做晒舊嘅,地台就普通D。但Ver.2的件T600殘邂的。

 

附飛索一支,鉤可活動,不過個身度無地方掛~

 

手槍又當然是可以上膛拆彈夾的~

 

 

M4就......HT的1/6槍都唔洗多講了,總之好掂!!!

 

 

 

 

 

揾只NECA 1/10 T800黎做下假~

 

最後學海報一攝.....我今日差點就失控買咗T600,還好還好~~~~

 

後記:極品!!實系本年最愛之一!!

唔買後悔!依家買都後悔點解唔早D買!

Write a comment

Comments: 0