Predator


元祖鐵血

終於等到Hottoys的P1,看官圖時已經覺得無限完美,身型更標肥,頭發濃密,大頭不再,而且面具仲有LED燈,加埋個靚靚地台,在我心目中09年最愛實有佢份了。

可能是因為這種預感,使我得到它時卻沒有了那種好驚艷的感覺了。不過個外盒配上隱型膠套,打開已經是完整的P仔,唔使自己又砌餐懵已經令我好有好感了!關鍵系唔使自己砌唔怕搞爛,玩完又可以入番盒果度好,希望以後的P仔都可以用這種方式。
另外這次回復到以前全甲可著脫的方式,(即不Wolf Predator和She Predator般手腳是連甲一齊鑄造不可分離)好感又增加一點。而且改了材質,不是硬膠膠,是好是壞我唔知了,總之目前感覺無咩唔妥。身型就自然好靚靚,腰同大肶都肥番晒,好靚靚,唯一要批下的系肩部還是做細了一圈,不過有肩甲覆蓋並不顯眼。身上除了一般的動物(怪獸)頭骨掛飾外,還有一條長長的脊骨。

沒有主武器看來有點不足,只有肩部炮和手刀了。

賣點之一,面具側邊的瞄准器裝有LED燈,當然如果是LASER就更好。但看來電芯並不襟玩,唔使幾耐D燈就變暗晒了~因為電線連接背包,所以除面具時請記得先拔出插蘇,咪先好易扯斷電線的~

肩炮有三段關節可以自由活動
背後有醫療箱可以拆出並開啟。
裡面的醫療工具就有點偷工減料了,並不如之前P2般全部分件製作,只是一餅過成型另外上色而已,精細度和質感大減。
左手上同樣有自爆專用微型電腦~除自爆外我唔知仲有什麼功能了~
可動性好一流,body實淨可以放心扭,其實企下已經最型了。





又系時候除Mask~
這次個頭比以往都要正,起碼眼睛表現清淅左,牙又用了透明件,都系靚仔一名。


附開口配件,呢次個口真系靚過以前果D~




繼續有新鮮人骨一條
因為無主武器,所以借了P2的魚槍俾佢


附靚靚地台一個,有草有石有樹仲有水,十分充實!
企上去已經有如情景擺設一樣十分正鬥!!

 

個透明膠盒仲可以俾P仔玩隱型~
慢慢行緊達奇~~~

之後現身.......................
Hi~~洲長,好耐無見了~~~我系你Fan啊~!
可以同洲長影相真系很榮幸!!

後記:除了沒有一件像樣的主武器外(雖然劇中也沒有),實在沒有什麼可以挑剔的!這家伙實在很完美。不過可能本身對佢期望好高,所以現在對佢又沒有想像中那麼特別喜歡了。

Write a comment

Comments: 0