Ultarman Zoffy Ver2.0 @ RAH


超人佐菲——宇宙警備隊隊長,沒有專屬的故事,但就客串於各部咸蛋作品中,基本上都系救助下各位兄弟,但亦有時甩拖要人救番轉頭。

Ver2.0的佐菲好靚仔,完全是重新製作,相比起舊款,頭型、body、衫紋和質地,仲有手套和鞋都完全唔同。頭部驟眼睇好似亞鄉同早田C type,但其實當中也有微妙的區別,而當然這只佐菲的頭型亦靚仔非常,令人好滿意。

身型M記已經盡量修靚,除新body和一慣胸背parts的使用外,還著了條厚棉褲包靚腳型,不過腰就還是略瘦,我便幫佢除衫用海棉包厚腹部(不過因為緊身衫關系好似效果並不明顯,看來有時間要再拆過包厚1~2層),順便將所有鍋釘腳cut去,使其釘位不至於太突。現在我已經很滿意了!


呢次頸位包得好好,唔會好似之前幾款咁打晒皺,當然我有重新包過的,其實本來都已經好唔錯了。




















隊長敬個禮先!


隊長與大佬~........超兄貴?囧rz

後記:佐菲出得好靚仔!無儲開都買只隊長擺下都好。不過D咸蛋好似越出越貴,YEN價無變,不過我就由買亞鄉時的7百幾變成現在的880~~~
一開始唔止呢個價的,老板告訴我番貨好貴,開俾我930,我一聽眼都突埋 @_@

Write a comment

Comments: 0