魯邦三世 @ Stylish Collection

 

石川五衛門 · 魯邦三世 · 次元大介

 

這個介紹應該在7月初就寫,但唔知點解無左下文。今晚影左相,完成埋距。

自那時買了40周年魯邦後,就開始睇翻距D動畫,又翻距D朋友,後來追入翻次元和石村兩個中古品,次元就執左一輪先見得人,而且對鞋無左,要另外配。石村就~呵,全新靚仔~不過價格很平很平就是了~~~而且個盒十分新淨~

呢只40周年魯邦個樣好怪,唔知系出自哪部魯邦作品了,但D衫褲鞋襪都做得好好。但呢個系列D關節就好唔掂,由最早期那批到現在的body好似都點改善到,如果可動性好D就好玩得多了。配件很少,只有手槍和三只手型。

 

 

 

 

次元大介,是魯邦故事中我最喜歡的角色,特別在天使的策略中距實在系型到化~頂帽可以除,睇到眼的。而另有一個卡斯特羅之城的版本是頭發遮眼的,而且含住煙頭的,那個更好看,但我只找到了這個~

 

 

 

er......無咩講~~~~

 

 

 

 

後記:可以完成埋呢個介紹已經算系咁了,那對魯邦的短暫熱情亦在買完呢三只後消失~~在影相後距地又訓翻入盒,同影相前一樣~~~~(唔系我唔想display出黎,而系根本就無位~~)

Write a comment

Comments: 0