Spiderman 3 @ RAH

 

《Spiderman 3》中的造型,不過無論邊一集都系差唔嘎啦,睇下距幾時出第4集,咪又有一只新噶version咯。不過話時話我比較中意第2集噶RAH,因為套衫有銀黑邊夠SHARP。

出左好耐,依家先買,系因確實幾好價,而且明年會入翻只takara Batman,為左經典噶美國英雄人齊,呢三只好似系必不可少,話晒距地三個人大家都識得噶~~呵呵。

Figure本身嘛,medicom做美系人型噶功力似乎都十分不錯,最起碼無聽人鬧過,無論系星戰定漫畫英雄,至今年的再生俠,都有很出色的表現。為何拉打會造得禁屎。真系好懷疑呢類美式公仔系medicom自己做噶定系請sideshow替槍。

蜘蛛俠整體比例好靚,肌肉線條分明。完全表現到RAH301M改BODY噶美好體型(我真系依家先覺得301M線條好靚)。

 

 

頭套就當然唔可以除出,但如果好似之前出噶漫畫版甘多個人頭附送都好啊。頭部方面就有所欠缺,一來線條太圓,沒有西方人的起棱起角,特別系鼻子同下巴部份。而眼部雖然已經用了珍珠色,但效果仍然不太好,如果可以加強下鏡面效果,用只“令”D噶漆,反晒光甘就正爆了。頸長左小小~~

 

 

套衫好靚,所有蜘蛛網紋全部是額外壓印上去,而且有微突的立體感。胸前噶黑色蜘蛛亦以不同的質感做出。而且身的衣服都有精細的六角形暗花,呢樣野我最欣賞,實在系好靚。遲下HT只超人衫咪想學人地咯。

 

成件衫無得拉鏈,萬一爛BODY就頭痛了~~~

 

整體都好好睇,外型一流!但對手就大左D

 

講起對手先郁悶,呢次居然只得另外兩只手型附,無錯,唔系兩對,系兩只。只有左手系噴蜘蛛絲的手勢,甘即系永久性左YAO啦,想轉個角度再射都唔得。

 

可動性方面,由於套衫太緊,而且伸展性不張,所以都好大限制,身手靈活的蜘蛛俠系呢只FIGURE中就無法體現了。

 

來來去去都只能擺呢個POSE

 

同超人影下相先。美國人真系,兩只都系紅藍色。

 

最後要幫以前HT只SUPERMAN拉下票,其實唔差嘎,只系唔適合打燈影相,平時距好靚仔的。距曾經好長時間成為我最愛噶12",但當日話系限量品,依家又出VER.2,我就真系幾激氣,甘呢只點?算咯,留翻黎著CLARK套老西~~~~

 

Write a comment

Comments: 0