鉄人28号 @ GX-24M



超合金魂GX-24M - TETUJIN 28 [bluemetallic ver.]

鉄人28可能是在日本最受歡迎的機械人之一,我聽講日本有玩具店成座3層都系全部賣各式各樣的鉄人28的。我就無睇過舊作,新的動畫亦只系睇過小小,不過對呢個大石油汽罐都幾有好感的。預到大特價,還是入一只吧。

動畫色的金屬藍就真系好動畫,合金成份極高極重手。手型一共4對都好夠玩。附金田正太郎和敷島博士的公仔(同比例??)。還有一個大小小控制器。




背後的噴射器以磁石吸在上,可以拆出外甲,有簡單內構。

背後有個開關,通常時雙眼會發出黃光。


將大控制器靠近心口,眼部會轉成紅光,黑牛靠近時亦會。

可動性是最早期的合金魂水平,同GX-01差唔多,而且頭部完全不可動。



配合兩只公仔一齊會多小小玩點。






附有破損的機械手臂,插左插右就隨便你了。









後記:超特價入到當然開心,但依家睇番GX-24的圖,原來24系靚好多的,仲噴晒陰影的~難怪只有呢只系死貨.....仲有仲有~09年tamashii nation那款限定鐵色鉄人28都好鬼正,我就無錢追了。

睇下幾時揾到黑牛特價要入埋先得。

Write a comment

Comments: 0