BIO5 Chris Redfield @ NECA

 

生化危機第5集的男主角Chris,初時真的不知道這個已經變左個佬嘅人系Chris~又會變化咁大都有。我未玩過BH5,但呢個款的Chris真系有D唔慣,居然變左個肌肉佬。買翻黎最大原因都系想練下筆,因為距要執嘅地方十分多~~~~

本來個樣,個頭算系咁,起碼唔會好走樣,就系頭發甩色、高低眼、耳機無色、面無血色........之類的。個身就要修補的地方好多,基本上除了D底色唔使理距之外,全身D裝備啊,背帶啊果D又重新上色。距支手槍做左好勁的舊化,但支shotgun居然又就咁黑膠一枝,順手又搞埋了。

 

之前大家見到的這張系未執過的,所以都唔敢影咁清了,黑黑地仲呃得下人~

 

執完後影下,個頭畫過,露肉處加翻D陰影,衫褲做舊,褲腳和鞋底再加D泥,背帶同D銀扣仔補色就得了。距真系唔啱打大燈影,就咁樣反而幾好。

 

打大燈又覺得無咁好睇了。關節應有盡有,但可動性都算系差,不用和忍者外伝比較,連之前的SF4都比不上。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

後記:樂趣只在於玩下上色,依家比較想買翻只NECA的惡魔城Alucard黎畫下。我記得Warxv兄好似買左的,套嘢如何啊?我未見過實物~

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    問題學生 (Thursday, 10 November 2011 08:37)

    請問MR.Elljay係邊度買?同大約幾$?用咩筆先可以係D鬍鬚度加黑d?

  • #2

    Elljay (Thursday, 10 November 2011 19:58)

    問題學生,
    時間太耐了,唔太記得了,價錢應就系百2、百3咁上下。
    我系用game work shop模型油用毛筆畫上的。