Albert Wesker (S.T.A.R.S. VER)

威斯克在生化中的地位,大概應相當於FF7中的薩非羅斯,人氣亦不遜於後者,而說重要性的話更重於後者,話晒生化好幾作都關佢事。又一最成功的反派角色。

 

 之前出過的黑衫版又是不得我心,型系型,但又系無生化味道。 依家著翻套制服,直頭有一種“大實師兄返翻嚟”嘅感覺。而且套衫亦做晒舊化的(新出的Chris居然系新新淨淨無舊化,系咪調轉咗?)

 

 因為無使用大舊肉素體,所以身型唔會怪,而外露的下臂亦唔會好似舊有素體般光脫脫,而系雕咗D手筋血管的,雖然都系未夠,但好過無。

 

裝備是Handgun / Samurai Edge、Magnum / L. Hawk、Shotgun / Hydra、刀和兩枚手雷。耳上的耳機系用磁石吸住的,穩妥又方便(新出的Chris居然又無呢樣嘢,系就咁掛上的.....)

威斯克

 

威斯克 (1)

 

威斯克 (3)

 

威斯克 (2)

 

面相,似個西人,似似D T1000,但我覺得就未系好似威斯克。不過面部的上色幾好,膚斑都有細致地畫出。

威斯克 (4)

 

威斯克 (5) 

大賣點系Battery-operated illuminated red eyes,開關在頸後,比第一版的使用方便得多,可以直接開關,唔使拆頭。

威斯克 (7)

 

威斯克 (8)

 

眼部並不單純是紅眼,而是有魔鬼的瞳孔的,靚!

威斯克 (10)

 

威斯克 (9)

 

威斯克 (11)

 

威斯克 (12)

 

如不使用LED燈時,眼部十分正常,完全睇唔出仲有gimmick~真系好嘢!

威斯克 (13)

 

電筒一個,如果呢個都加埋Led燈就正了~!

威斯克 (14)

 

威斯克 (15)

 

手槍都系那些玩法了~

威斯克 (19)

 

威斯克 (16)

 

威斯克 (17)

 

腰後抽出大大把軍刀,配合手槍可以玩CQC了~

威斯克 (20)

 

威斯克 (21)

 

威斯克 (18)

 

奇怪的三管shotgun Hydra,可以玩下上彈的,槍身可折,三粒子彈都可以獨立裝拆。

威斯克 (22)

 

威斯克 (23)

 

威斯克 (24)

 

見他有黑白雙槍,我又諗起DMC Dante的黑檀木與白象牙了~~~ 

威斯克 (26)

 

威斯克 (25) 威斯克 (27)

 

威斯克 (28)

 

 

後記:整體都比Chris做得要好,亦更神似有FEEL,一路玩生化落來的朋友,如只選一款的話,當然是本品啦~哈哈

Write a comment

Comments: 4
  • #1

    (Wednesday, 07 April 2010 05:58)

    双枪好有鬼泣feel

  • #2

    小恩 (Wednesday, 07 April 2010 07:38)

    哇哦...

    对眼好正

  • #3

    魚伯伯 (Wednesday, 07 April 2010 08:52)

    正啊!我唸緊入唔入埋生化5個女人!雖然果只就咁睇圖就真系唔系咁理想!

  • #4

    (Thursday, 08 April 2010 05:28)

    鱼伯伯还是远离LJ的毒害

    12寸大坑