DX合金VF-25F with Super Parts

 

賣套甲都要做限定,什麼意思~?

價錢就唔使講了,全套Super Parts膠制,上色同外型都唔錯,扣位夠實,除了人型的大肶甲松得可以。裝晒成套甲的確系觀賞性大增,但可玩性就無乜,除了兩個飛彈倉外就無其他gimmick了,如果你說主噴射器噴嘴可動都算的話就算上它吧。

比起要大量換件的模型和VF100,DX上手就玩當然是便利得多。但這套甲也不是完全裝上就得,人型腰刀兩塊是要換件的,但如果你唔系成日在裝甲同裸機的形態轉換的話,換腰刀是一勞永逸的。

另附SMS logo地台一個,可以通過更換支架而適用於3個不同形態。但可惜地台沒有上色,大黑膠一舊。

 

 

 

 

 

 

彈倉內都有上色。

 

 

 

G Mode真是我最怕搞的形態。

 

 

 

B Mode都幾靚嘎依家,但大肶甲超易甩,扣晒分。而且成只又系得個樣,本身可動性已經不算豐富,上晒甲雖然無咩限制但總覺得玩起身有點麻煩,我也不幫佢擺pose了,幾個角度就算了吧~

 

 

 

 

 

 

 

 

後記,睇就好睇,玩就麻麻,BANDAI完全可以做得更好~

Write a comment

Comments: 0