God Gravion @ 群雄【動】

 

超重神,果時無線播果陣我只睇過唔完整嘅幾集,老實講,完全吸引唔到我,我連個主角叫咩名,有D咩機械人都唔知,點解買左呢只?因為那天幫阿仁去買玩具時,拎住兩盒人地嘅玩具,自己又無個心有D唔舒服,見到距又見大大只咁,就咩左了~

高約15cm,比同系列其他角色高D,上色都系果只水准,但D白色位就系膠色無處理過比較失准。有個別夾口粗大,水口明顯,外甲松,外甲太大阻礙關節活動等小問題,總體我覺完全比不上之前的斷空我。但作為這類膠制可動機械人,這個怎麼樣都要比CM出的那套好得多,系物有所值的,就系手型同配件太小了。

 

 

超重神個外型好麻麻,我就覺得系幾款唔同的舊勇者機械人大集合般,無咩個人特色和標志,以及,太五顏六色亦不太得我歡心。

 

個頭都幾細緻,但總系唔多靚仔

 

胸甲兩邊可動,唔會太阻住對手的活動

 

 

 

附超重劍,同取出超重劍後的胸部組件

 

 

可動性只能說是僅僅合格,外甲影響不少。

 

 

 

 

 

 

一啪埋,大只過斷空我成圈~

 

後記:咪又系咁~~~~

Write a comment

Comments: 0