步驚雲 改造:頸改短、面小執

終於等到步驚雲,唔好話我黑心,我不知幾想風雲公仔最後出唔到,EB執粒,咁我可以無條件退訂。

 

由去年12月延到今年5月,真系蚊瞓。延咁耐又唔執好D只嘢,又唔系複雜嘢,都出得唔好!

 

一見出貨圖我已經打算改造了,因為實物實在是頸部超長,塊面又唔太似。

 

今日收到,馬上動手改短了頸部,過程暴力,主要都系切切磨磨。另再畫番塊面,畫左眉同眼線,加番D陰影。

本來打算盔甲乾掃下的,但看看亦OK,再掃變咗銀色就假晒。

 

下圖已經系改完的樣

 

 

 

 

 

原來個樣嘛,大家都在網上睇得多了,雖然我都影咗幾張,不過覺得唔見得人就算了。

 

聶風嘛.....EB你唔重新出過個頭請唔好派貨~!!

Write a comment

Comments: 5
  • #1

    frankylick (Wednesday, 19 May 2010 22:25)

    睇出2件事:1.修改手艺very good!
    2.enterbay very rubbish!

  • #2

    Elljay (Thursday, 20 May 2010 09:18)

    Enterbay實在是令人很失望,水准完全是停留在3年前。

  • #3

    大猪麦 (Thursday, 20 May 2010 21:10)

    ..呢只公仔本来就已经吾似了,琴晚想仔细望多两眼,点知越望越走样!
    你就吾好再油油油了。

  • #4

    Elljay (Thursday, 20 May 2010 21:34)

    猪,唔似都无法的,同你讲左啦,一来早期就订左,二来再差也是目前最好的步惊云公仔了。

  • #5

    (Saturday, 22 May 2010 12:26)

    我敢肯定猪是LJ女友了