買玩具、有聚會、漫展~

BM蒙面超人W,實在是有點失望的作品,特別系睇論壇中的實物圖時,綠色那部份直頭系樣衰及貨不對辦,購買欲得翻20%。在玩具店睇左實物亦無令興趣增加。反而行下行下,去到超人果度見到display原來又OK,問下黃SIR如何,佢話可動都好扭的,那興趣又回來了,不過QC唔得,揀左10盒左右先選到一只比較好的,購買時請留意頭部和身上的中線,胸甲和肩甲的上色都要留意。 

 

件衫原來不是膠衫,系似翻KABUTO那類材質,不過要厚一點。綠色其實亦是金屬色來,亦有閃粉,不過只色就太淡了,只是勉強可以接受。雙手可動好好,關節夠力不回彈。HIP位就系可動有限公司。 

 

 

聽朋友介紹玩左下只舊GAME DEAD SPACE,又買下一只NECA的公仔,頭和背可以著燈。不過一買翻黎只左腳就食死左唔郁得,又一輪手術才醫翻。 

 

呢次去HK什麼漫展都是多餘[講真那漫展真系俾我好多bad feeling],最主要都系見幾位BLOG友,仲有以下呢件禮物收添,多謝你地~!

 

呢只scout class的BREACHER,在HKTF看到人家的玩評覺得好正,於是見到只售25便買下了,但玩落又不是那回事。

原來關節太緊亦系罪。

 

第一次買LEGEND,只因佢SIZE啱,而且又系金屬色,只售15

 

WFC麥加登,人型系威系勢,但變形實在系唔好玩。但原來出面又好鬼賣得卟。 

 

呢只系我最期待的TF之一,HA JAZZ,多謝王子幫我入得日版。不過唔知系咪期望過高的關系,玩上手又覺得還有點不滿。

呢外,KIN兄,請盡快安排時間來拎翻你只JAZZ啦。 

 

合金魂飛影&黑獅子,飛影雖然不足4寸,但都幾精美幾好玩。但黑獅子我就唔多滿意了,好快會講佢地。

 

 

 

 

 

講下漫展~大會安排極有問題,唔講。而感興趣的展品亦不多,我在入場後不足1小時便空手離場~~~~郁悶。

 

看看以下幾款。

 

YAYA帶我入場的當然系第一時間睇到他的老變作品!!有夜光的重塗WFC兩位大佬,正到爆火屎。

 

偽人馬聖衣是我一直以來都好恨出的產品,希望早日發售吧。同場的冥雙魚頭盔太大,而仙女只色又唔得,唔影了。

 

以下呢四只都好正,SIC強人和電波女做得好靚,強人完全是美化了,條女亦不邪神,真系唔錯。

後面的紅黑強化外骨骼,是MR版,但居然做得出奇地工整,而且幾大只下,很吸引呢。 

SE展區原來有會場限定蛇叔賣,限量50只我當然買唔到。就系換成黃盾和銀色裝束。不過唔系好好睇姐~~

 

HT門市那邊放了新的鐵血面具出來,修正了之前樣辦和官圖的有紋面具,依家做翻光身修正了。14寸又真系好鬼高大。

 

新品鴉是有興趣的,但見樣辦比例和細節都麻麻地~~~~~

 

 

晚上和魔術兄、WARXV及王子食飯,多謝你地等我禁耐呢~~~~更多謝你地份禮物~!我遲下會將原圖的LINK發給你地~

THX

 

 

 

其他剩下的就是私生活了~~~~ 

Write a comment

Comments: 7
  • #1

    小恩 (Wednesday, 04 August 2010 07:54)

    日版 爵士
    除了眼罩不同色 还有什么其他特别之处呢?

  • #2

    Elljay (Wednesday, 04 August 2010 08:53)

    小恩,
    只是配色不同,日版的車窗是透明無色的,而手部是黑色。公仔是綠色軍裝

  • #3

    Kin (Wednesday, 04 August 2010 09:50)

    日版色眞正!!特登留意到膝頭哥茶色果個無謂嘅關節了...
    星期五lunch見~ :D

    YAYA嘅傑作眞係冇得彈!

  • #4

    Elljay (Wednesday, 04 August 2010 10:24)

    Kin,
    提早D我唔介意的,話說我突然醒起我都有事去一德。
    不過一德依家好似無咩新嘢買??

  • #5

    (Wednesday, 04 August 2010 11:59)

    没拍ex合金和es合金嘛?

    有真31喔~

  • #6

    落難阿仁 (Wednesday, 04 August 2010 14:43)

    四位長老邊個打邊個先?我齋估到瘦瘦果個可能是王子,但其餘三位就分不清喇,nelson大叔是黑衫果個?還是黑衫後邊果個?XD

  • #7

    Elljay (Wednesday, 04 August 2010 21:40)

    楠,
    我睇唔到果D,我無行晒全場就已經離場了。

    仁,
    王子你估中左,NELSON系黑衫,魔術師系內黑外白,另一個就系我了。