Soundwave @ War for Cybertron

WFC的第四款,外型與設定已經相當貼近。而這款更是大賣G1造型,只音波方方面面都有著G1的特征。

Transformers: War for Cybertron 'has the touch' 

藍色塗裝,與G1轅出一轍的頭部、肩炮、胸部和光線槍,根本不用介紹就明顯就是一個G1的音波。說起來WFC更可算是G0呢~~~

外型相當不錯,我認為這款已經是最有型最貼題的音波!

P1080783副本

 

P1080795副本

 

胸部窗內可以見到兩圈嘢,唔打開仲以為是錄音帶的外型,好懷念呢。 

P1080780副本

 

而呢兩圈嘢居然是音波肩部和手上的武器,呢個收納設計真系一流 。

P1080782副本

 

P1080796副本

 

P1080786副本

 

可動性完全令我滿意,除了沒有腰關節外,各關節的活動範圍可以俾個GOOD! 

P1080787副本

 

P1080788副本

 

跪低都好靚仔自然。 

P1080789副本

 

遊戲中設定為變車的,雖然亦有第三形態變音響的設定。但玩具就只能變車了。

車的外型幾薯的,但設定如此也沒有辦法。但呢架車個泵把位又鏟又角,極具攻擊性。P1080797副本

 

兩件武器可在車頭中取出,掛在車尾,宛然一副加速推進器。

P1080798副本

 

P1080799副本

 

一調轉又變火力武器了。 

P1080800副本

 

音波——最忠心的麦SIR僕人。 

P1080793副本

 

後記:兩個形態的外型都極之貼近遊戲設定,人型更是有史以來最有型的G1款,實在令人好滿意!!

Write a comment

Comments: 6
  • #1

    YAYA (Wednesday, 08 September 2010 03:19)

    好想快一點入手啊~ 這款比例比大黃蜂好好多呢!
    唯一是那大肚腩,要想方法同佢收腰~ haha

  • #2

    鱼伯伯 (Wednesday, 08 September 2010 10:16)

    好想入依个系列!!~~可惜!~~银根问题未解决!~~

  • #3

    snake (Thursday, 09 September 2010 01:17)

    除左文哥 第2觉得靓样就系E只, 5知道可5可以变成 GAME里面里面裹个录影机模式呢 哈哈

  • #4

    落難阿仁 (Thursday, 09 September 2010 15:18)

    我等佢等到勁都長,經典系沒出佢,WFC完全可以代替,而且最近搵到YAYA的紫光燈,OP都可以接近完工了,開心

  • #5

    Garycharm (Thursday, 09 September 2010 23:24)

    「心口兩圈o野」真係一絕,完全 G1 風,我都好滿意。

    老友,平成十人眾,好毒呢~~~~

  • #6

    WCK (Saturday, 11 December 2010 01:55)

    我枝「伸縮槍」個伸縮位好鬆呀...
    一舉高枝槍就跌番洛尼...
    唔知有冇d咩辦法解決呢...?