Ironhide @ TF Henkei!.

 

鐵皮·文哥的警備員

 

又系變翻紅色小貨車,但呢款車型我實在覺得好麻麻,看似小型車,但又加個防撞欄。電鍍部份選得差,原來美版的透明車燈不是很好嗎?做咩又整個電鍍車燈,怪到死。倒不如將軑鈴、防撞欄和人型心口的電路版做成電鍍,這樣會好看得多。除此之外,就是因為遷就變型,車身被斬開好多件,唔好睇。

 

 

 

變形過程創新好玩,人型亦OK可以,忠於G1版。那個車尾變成的心口又十分OK,唯背後又系一胞嘢。

 

個頭麻麻,上色出界都算,問題系距總系頭dup dup,無抬頭關節,仲好似裝得有D"咩"。肩部就爆晒鏍絲,好似一邊各中6槍咁。

 

電鍍武器還好,學電影大黃蜂,一邊槍一邊劍,但如說明所示,安裝時要屈起手掌,個款好怪,但後黎睇Warxv兄的回復話唔屈起都裝得wor,真系有點吹漲~~活動力能嘛,除雙手關節和活動方式奇怪D外,其他部份都屬正常範圍。

 

 

 

 

 

這個警備員.....咁細粒系咪真系有用嘎~

 

後記:唔中意

Write a comment

Comments: 0