HT BERSERKER PREDATOR @ PREDATOR III

[鐵血戰士3]呢部電影我和大家一樣期待了好多年了,只是想不到居然是一出爛片...........有夠失望的,我覺得還是第二集最好睇。

 

電影講述ROYCE和一班強者並傳送到一個星球成為鐵血戰士的獵物,而鐵血戰士亦有新的種族“狂戰士”,之後就系打一輪咯。而我覺得最好睇的就系原來P1款(不是P1時)的那只鐵血戰士亦成為狂戰士的獵物更將其俘虜,後來ROYCE解僱了P1,新舊鐵血對打................這不是結局。結局是無厘頭的~~~~~~~~~

 

而HT好快手,電影未上畫就已經製作好呢只新的鐵血狂戰士收訂,仲要大大只十分巨型,我當然是早早下訂了。點知,衰咗兩次。

第一當然系我睇完電影後失望啦,第二就系原來實物根本無官圖近14寸的巨型,又系去翻13寸~~~~

 

本來我對身高唔系太在意的,買前亦諗OK啦,但玩上手覺得配件太少,可動太低,玩味不足,我又回到了尺寸不足的糾結上了~~~~~~~~~

玩具用了新BODY,系HT近年出在一些露肉度高的FIGURE上的那種BODY模式,叫做可以令公仔關節不顯眼,外型更靚,但其實只不過系大幅削減關節而已。這一點我已經不是太喜歡了,舊的鐵血BODY咪幾好,我好滿意卟,點解要轉新BODY啊!?!?對於呢點,我唯一可以安慰自己的就系:最初以為系惡夢的包膠,好彩最終唔系............ 

我好多時都好服個別HK論壇上的個別玩家,咩都話正,一人話正就9個都話正,邊系呢回事啊?

 

 

外型都靚的,夠肥壯了,身高我不提了~

但身上甲和武器都少,所以看點並不多。

有無人覺得站立有問題?!我覺,腳踝關節居然系單關節,無得扭的,只能水平地轉,而對靴又好硬,接地性極差~SHIT·

那無得贊嗎?也不是,呢次頭發整理得好好,唔會變蟹。比例幾好唔會大頭仔。BODY上色都OK靚的,但就遠未到精彩的地步。

 

P1110668副本

 

P1110669副本

 

P1110670副本

 

呢次個面具造型好給力,下巴有一個大鄂骨的,好霸!!

LED燈,又系可以著。

P1110671副本

 

P1110678副本

 

P1110672副本

 

脫下面具下的面目,新品種來哦~~~比傳統的鐵血更醜啊,頭冠的花紋仲好爛肉添~~ 

但呢個頭HT做得幾好了,成個型和上色我都滿意的,連側面的毛發都做埋。

P1110680副本

 

P1110681副本

 

開口個款就更給力了~~~~ 

P1110682副本

 

P1110683副本

 

P1110677副本

 

P1110679副本

 

看看裝備,肩頭這支炮仔............好弱雞。 

P1110674副本

 

背甲都幾靚,但系一件膠過的。 

P1110676副本

 

手刀變成單刃,有短、中、長三個長度的合金刀刃供替換。

P1110675副本

 

左手電腦?可以找開,但上面又無制又無MON,好深,完全唔知除咗控制架飛船爆炸外仲有咩用~~~~~ 

P1110692副本

 

腳掌........一般啦。 

P1110698副本

 

可動性系不足的,但我都要交功課的~

P1110690副本

 

P1110693副本

 

P1110695副本

 

P1110697副本

 

P1110699副本

 

P1110691副本

 

P1110685副本

 

P1110686副本

 

P1110687副本

 

P1110688副本

 

P1110689副本

 

本想和P1好好大戰一番,但近來影相已經影到我驚了~~~~~兩張~

P1110700副本

 

啊~P1被斬頭啊,呢幕好睇~~~~ 

P1110701副本

 

鐵血123都系晒度了,外型就新款的狂戰士好的,但武裝,配件和可動都不及夠品,連個情景地台都無,收得仲貴過兩只舊物~(我梗系唔系講炒價啦) 

P1110703副本

 

P1110705副本

 

後記:近兩只HT我都唔太滿意,同樣問題系可動低玩味少,HT可否正視下呢個問題,你D外型優先素體幫唔到幾多,但可動就低咗好多~

檢討下~~~~ 

Write a comment

Comments: 7
  • #1

    小恩 (Saturday, 20 November 2010 21:09)

    为 形体美 牺牲 可动性

  • #2

    鱼伯伯 (Sunday, 21 November 2010 08:33)

    大哥 聽講只鷹面唔可以除頭盔??系咪真架!?只狂戰士我覺得冇乜野玩!好似好少配件咁!~

  • #3

    黑月云池 (Monday, 22 November 2010 03:05)

    外形不止高佐一滴滴好吾好?

  • #4

    Elljay (Monday, 22 November 2010 06:46)

    小恩,
    未覺美幾多,但可動就低好多。

    魚,
    鷹面應不能,一來劇中無真面目,二來連HT快貨前那套圖都無除面具樣。
    狂戰士玩味系少很多了,配件就無計了,劇中如此。

    黑月雲池
    外型只系只高DD好唔好?
    下面兩圖都只系我特登前後企位

  • #5

    mumu (Monday, 22 November 2010 09:23)

    觉得铁血战士只只都好似差唔多甘,睇人地介绍得多有觉得距地有D睇头,下载返D电影“补”下先。

  • #6

    Elljay (Monday, 22 November 2010 10:04)

    mumu
    唔會的,其實只只都唔同。
    令你有重復感的相信只系因為AVP第一集

  • #7

    warxv (Monday, 13 December 2010 00:52)

    呢隻曾經好有興趣,不過地方及$$問題無訂.
    唔名大隻感覺上係差左一級...大隻D唔打得都睇得!