SUPERMAN @ DCU

superman-returns-20060315055226497

 

204-1

 

SUPERMAN,幸存的氪星人,在地球美國德州成長,化名CLARK,他學習到高尚的情操,發現自己的能力後成為超人,保護........地球。

唔使介紹了吧~?如果有人唔識我都唔想解釋了。

我只講JLA吧~超人系最重要和最早的JLA成員之一,講完..............

編輯哥哥,你揾到資料的....................

 

208-1

 

因為同神奇女俠一齊介紹,那上兩張靚靚圖的~

210-1

 

211-1

 

DC的可動超人版本多不勝數,我選擇了自己覺得最OK的高咸市五人裝BOXSET中的那款,覺得呢只最靚仔,又無DCSH雙腳分得太開的問題,而最重要系短披風,披風後仲有舊款先有的超人LOGO,正! 

顏色好鮮,上色工整體,而又做了陰影,效果不錯!

而你又可以留意到,其實佢好多同系列的超人相比,頭雕、LOGO和披風都是不同的。

 

講開LOGO,上面的S其實並不是SUPER的意思,以CLARK的人品來說不會這麼膚淺的。S是因為氪星上每人的衣服上都有一個代號,而S系CLARK爸爸的代號,並不是超人的意思。

而SUPERMAN這個名字,系LUISE幫佢起的,因為那時CLARK帶著她到處飛,她沖口而出叫道“SUPERMAN”

 

.........................寫不下去了~~~~~ 

 

P1110710副本

 

P1110711副本

 

P1110713副本

 

P1110714副本

 

P1110716副本

 

P1110718副本

 

P1110719副本

 

飛行POSE完全無難度啊!

P1110724副本

 

P1110725副本

 

P1110726副本

 

P1110727副本

 

我以前買那只,系DCSH版的,呢只都靚~啞色的,好威嚴下。

不過我唔中意長披風、HIP位分得開(通病),所以又買了以上那只。

 

 

 

啊~~~~編輯哥哥,我實在寫唔落去了,邊有嘢好寫,到時你有咁多圖堆咁多圖落去啦~~~~

逃~~~

Write a comment

Comments: 5
  • #1

    mumu (Monday, 22 November 2010 09:27)

    点解个表面“光亮”左甘多嘅?系唔系喷左光油?

  • #2

    Elljay (Monday, 22 November 2010 10:02)

    mumu
    佢本身已經唔系啞色的,當然,我系噴咗光油.......

  • #3

    Garycharm (Wednesday, 24 November 2010)

    呢只我都有,不過反而唔太滿意佢面相,唔夠靚仔~~

  • #4

    Elljay (Wednesday, 24 November 2010 20:28)

    那DCSH的成熟面相可能會比較適合你卟

  • #5

    Elljay (Wednesday, 24 November 2010 20:29)

    榮幸來的~~~~