Ratchet @ TFA Deluxe

 

 

力捷仲系變救護車,不過就變左個佬..........

呢只佬,系有故事的人,在博派五人中最年長,亦是唯一參與過上次博狂大戰的人,和以前一樣,他還是那個救護員。對住D後輩們,包括文哥總系諳諳尋尋,但又不太願提起自己的往事,包括果只斷角,和有舊傷的左手。

新款嘅救護車幾靚仔,但擋風玻璃內的座椅就求其D,兩則的車窗又無用到透明件,當堂假晒。

 

 

 

變形系統我唔識講,但都幾好玩,頭部連動,放下背包時個頭就會彈起。而且人型亦比卡通中英左唔少。卡通中真系完全一個有D發福的大叔。而玩具最大的區別就是對腳修長左唔少。

 

見到前額的斷角和左手上那個窿嗎?後生時距並唔系咁樣,雖然都唔多靚仔。在上次大戰中,為左救RC,被賞金獵人捉住,角被折斷成,而左手上的特別醫療用裝備亦被賞金獵人奪去

 

距個樣系就系差D,仲有豆皮添,但動畫中都有。塊面我系重新滲線,本來的唔多見得人。

 

在動畫中,手中的原本是一個磁力鉗,但玩具就變左條唔知咩嘢。將手臂屈至90度,呢條嘢就會從後面彈出黎。

 

有樣好玩嘢,就系附帶四把工具,而且仲可以插在背部

 

 

 

 

 

後記:呢只算系比較襟睇的一只,外型和可動性都令人滿意。如果距靚仔D就更好了。

Write a comment

Comments: 0