周末[到貨]

收末好鬼忙~~~~忙住收玩具~~~幾個包裹一齊到,搬死我了~

 

JOJO第五部的祖班納,其實唔太識JOJO,只是因為當時玩過PS2上的遊戲,對佢印象深刻,又買了之前的布差拉提和米斯達,那買埋佢吧。

 

TFP RID音波,渣............

 

TFP RID雜兵,最成功呢次了!其他唔講,我只講由車變人後,個背完全系0車殼的!你話幾勁!

又,可動高了!贊到不得了一款。

 

FE舊版也不是不好,只系無咁好,所以也放上來對比下吧。

 

狂兵邪惡結集中!

 

ROTF PCC布斯達,我系為了另一套3rd party product而買佢的,但估唔到又真系唔太差卟,可能系因為一開始就諗住呢套嘢好屎。

而且3C行貨淘寶價90蚊!

 

DX超弩級合体 KING J-der (1997),雖然各種不足,但佢最緊要大!40CM!好鬼有FEEL!

到今日先購入,是因為玩過實物覺得真系勁有存在感!真是什麼缺憾都可以暫時無視的!而且97年產品,仲邊到可以彈佢。

信我!實物靚過上鏡!

 

 

 

 

 

DX超合金GD-21百獸合体 (2001),多謝大電王YAYA帶上嚟俾我.日版果然系兩回事!極品到暈!

這是被損友輪翻荼毒後的第一波~~~~~~但記過以後條數,我都系收皮算了。

今晚~佢陪我瞓!!!! 

 

 

 

還有一盒新品1/6,未開盒,賣個關子先~過幾日有PREVIEW~~~

Write a comment

Comments: 6
  • #1

    小恩 (Friday, 06 April 2012 12:02)

    TFP

    是不是 因为杂兵,所以设计师才尽最大的努力呢?

  • #2

    Garycharm (Friday, 06 April 2012 20:08)

    隻venicon原來有兩款?
    我事前唔知,好彩係買o左新版~~

    呢隻真係超鍾意,又有型又好玩,你都開post講下啦。

  • #3

    小葵~* (Saturday, 07 April 2012 10:50)

    j-der如果對手(即上、下臂部份)有伸縮關節,king j-der對耳就可以縮短好多,再將king j-der個頭縮少少,咁合體後就會成隻靚仔好多。問題係對大比側邊果兩塊"翼狀物體",如果冇埋就更好,想問問如果切左果兩塊野,會唔會影響變形合體?@@"

  • #4

    Elljay (Saturday, 07 April 2012 11:12)

    Garycharm
    但其實有新版之前,舊版都被稱為強作的~~~~
    以後一定會全部TFP影一次的!

    小葵~*
    對舊玩具設計其實是完全不想批評的。
    而腳部的兩塊,切去系完全0影響的,真的無畢要加上。
    但我會比較傾向於將這舊品保持原狀。

  • #5

    劉波 (Friday, 13 April 2012 22:52)

    我隻he-man 腳掌關節變得好鬆,想問除了超能膠外點樣整實佢呀?

  • #6

    Elljay (Saturday, 14 April 2012 11:27)

    劉波,
    給你兩個都試過的方法:
    1.用熱風吹軟夾口,再用夾仔夾實,一兩日內都唔好郁佢。
    2.如仍不改善,請將膠水滴在紙片上,小心地滲入關節,再加以活動。