SUCKER PUNCH BABYDOLL @ HT MMS

天姬戰\美少女特攻隊\專扁衰仔, 以及..........可以媲美ALBER YIP的吮吸者之拳...........

你愛點叫點叫吧, 電影評價不怎麼樣, 我倒是有睇晒套戲的, 我覺得唔好睇, 但推薦俾麻甩俠們收睇~~~~

 

OK, 電影不提, HT這次取了該片的版權也真是有點奇怪, 投資方向有點失策了吧?

推出的主角BABYDOLL倒時很漂亮的, 2011年漫展時睇到樣版已經覺得好好, 更有點後悔沒有訂購.

大貨出時我覺得仲靚過版!

 

先講講呢個HT有史以來最有心思最有惡趣味的PACKING,

BOXART本來已經漂亮, 但在側邊加了一條BRA帶呢下緊要! 成盒公仔由個盒面已經表現出女人味, 更可讓各位麻甩俠練習如何單手半秒掃甩BRA帶的絕技. 總之呢個盒我好BUY!

 

公仔因為是靚妹, 所以尺寸亦很嬌小.

全頭植發, 胸部和腰部包膠BODY, 水手服, 超短裙, 黑絲襪, 高跟鞋, 武士刀, MP7, 一切可以吸引男性眼球的要素都集一身, 即使電影再差, 佢都好難唔HIT. 而實事上這只公仔真是出得極好極高質.

 

首先是BODY比例不錯, 請不要期待大波, 套戲佢唔大波的.

然後是腰部可動性很好, 什麼姣POSE都扭得出.

 

然後成個頭我都覺得極好! 面相雖和電影有小小區別, 但好彩這個區別是比演員要靚. 淡妝效果好靚, 好紅粉, 嘴唇上色直頭系誘人!

植發會比較難打理的, 但請務必令兩汁陰盡量貼面, 那才會比較似的. 要知道對於女人來說, 發型是可以改變成個樣子的.

頭發未打理好的人就不要說做得不好了.

 

配件方面亦是精彩部份!

銀色大口徑手槍, 槍身上印晒花, 連那5個公仔吊飾都做得幾精細.

武士刀是用合金刀刃, 刀身亦印滿圖案, 設定上原來銀色手槍和武士刀的圖案是一個故事來的~~~~

MP7機槍是目前軍事玩具中比較少的, 應該很受歡迎才對.

裝地圖的紙筒用皮革包著, 兩頭可開啟, 但裡面...........沒有地圖啊~~~~~

還有銀鎖匙, 手機等等的就請看圖腦補吧~  

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

後記: HT做得最好的女FIGURE!!!! 沒有之一~ 

Write a comment

Comments: 4
  • #1

    索罗门 (Tuesday, 15 May 2012 05:07)

    虽然对电影原作没太多好感,但是这人偶却出奇的吸引啊!坐等详细的评测~~~

  • #2

    ebor (Tuesday, 15 May 2012 23:03)

    Beautiful pictures as always elljay! A must for all Sucker Punch fans, or any fan of HTs female figures!

  • #3

    Elljay (Wednesday, 16 May 2012 06:07)

    索罗门
    不是卖广告的说,只有一个字:好!

    ebor
    thank you ebor~
    i think this is the best female figure from HT! and maybe top 10 ht figures in 2012 also.

  • #4

    Garycharm (Saturday, 02 February 2013 11:06)

    我有訂 Black Widow,等貨到。
    不過今日見到實物.........

    我竟然情願買呢隻~~~~