IRONMAN Suit-Up Gantry with Mark IV @ HTMMS

  IRONMAN II電影實在是極多看點:

開場已經是MK1爆地拆甲, 性感尤物BLACK WIDOW, MK4 VS MK2, 喪鞭VS MK5, MK6 & WARMACHINE, 多嘢睇到不得了!

而其中除了MK5的著甲變身外, 最最型灑的一定系開場時MK4於EXPO中爆到拆甲的30秒場景, 而HT又將這精彩的30秒呈現給大家了!

 

看吧! IRONMAN MK4 & 拆甲機台!

 

本品有分套裝以及單獸拆甲機台的, 以這次是介紹套裝.

 

先睇下紙箱! 這次的包裝是豪華之極!

外紙皮箱已經是一個仿MK5盔甲喼的相比, 有晒半甲紋路再加手抽, 拎住佢行翻屋企已經威到盡!

內容是分開兩盒, 好簡約的設計FEEL, 超級有型!

一打開已經嘩一聲了~~~~~拆甲機台那邊真是滿滿的一板件!

盒底還是一個背景圖, 下面相片便是用盒底那圖做背景影的.

 

MK4還是去年出品的那個MK4, 但這個套裝中有小小不同:

TONY頭雕使用HT AVENGERS限定版的塗裝, 配件中沒有了黑超和甜甜圈, 換來了更有魅力的實驗室機械臂. 而胸甲部份由於要配合拆甲機台, 所以加上了磁石部份.

MK4則不多作介紹, 過去已經介紹過, 總結一句的話: 我認為MK4是HT出得最好的IRONMAN, 比例和可動均是上佳!

 

我們將戲肉直接去到那個堅正的拆甲機台.

這個地台是全可動, 可表現收納和展開形態,  地面有黑白兩色, 是以磁鐵貼上, 方便替換兩種顏色效果, 而在本介紹中我只選用了白色.

機台內藏4枚黃色LED燈, 但光照效果一般.

一共9具黃色機械臂, 上色和外型都超精細, 多關節可動, 在地台展開是需要另行裝上, 安裝簡易. 

 

全套玩具居然就是一個大型的場影, 背景版, 複雜而精美的巨型地台, 可動公仔, 已經是一個超無敵的組合.

氣勢上根本沒有其他任何同類玩具可比! 






























 



 

展示效果真系超一流, 老婆見到都嘩一聲!

但這個超過55*40*40的場影不是任何人都能DISPLAY出來, 你要考慮的除了價格外, 其實最重要的是看看有無足夠空間擺出.

拆甲機亦可以配合其他編號的IRONMAN使用, 實用性都廣泛的.

 

死忠級玩家推薦~~~~~

Write a comment

Comments: 9
  • #1

    大大大猪麦 (Tuesday, 29 May 2012 21:23)

    ..好睇!一流啊!

  • #2

    Taylor Cheng (Wednesday, 30 May 2012 00:30)

    好圖 讚讚讚 ~

  • #3

    Garycharm (Wednesday, 30 May 2012 04:16)

    頂你o丫,
    又中你一o野!

  • #4

    小恩 (Wednesday, 30 May 2012 08:23)

    没想到你会买。
    那89年的蝙蝠车...你?!!

  • #5

    Hizack (Wednesday, 30 May 2012 10:51)

    呢個正!

  • #6

    Matt (Thursday, 31 May 2012 01:08)

    靚爆!有啲期待Avengers果個大圓環~

  • #7

    Garycharm (Friday, 01 June 2012 11:12)

    出字啊!出字啊!出字啊!


    又,其實我去你 D 舊 post 留言,
    你係咪唔會知o家?

    借呢度同你講幾句其他玩具:

    俾你毒到,已入89 Joker。
    實物好靚,不過冇想像中咁靚,
    可能真係你影得太毒。

    反而隻vb-6 Monster 我真係玩到愛不釋手,
    呢隻o野我會落多兩錢肉緊去毒其他人。

    VF-19 我原本唔識呢隻o野,冇愛。
    佢外型又唔係真係咁靚仔,
    不過得你同常威大力推介,
    早輪入手,
    幾好玩,變形意外流暢。
    整體唔錯。

  • #8

    Elljay (Friday, 01 June 2012 22:06)

    魔術兄,
    在舊POST有留言我亦是會收到通知,一定會睇到的,不過之前忙D無時間回呢.

    呢只MK4連地台嘛, 如果你之前無MK4, 可以考慮入手,因為我覺得MK4系外型最靚以及最高可動的. 以頭雕系用AVENGER限定的上色.
    地台系全膠的, 但擺出來真系好強氣勢, 但前提系你可以擺出來先好買, 否則便可以作擺了. 不能展出這套, 會很可惜及浪費的.

    89JOKER及BATMAN我自己就好滿意,一定會系今年TOP10之選.
    相片呃人就一向都有小小的了,你自己咪又系~~~哈哈.
    不妨入埋89BATMAN?

    VB-6我真是影完相到現在都無玩過呢, 套機系唔錯的!幾個外型都正, 可動亦不差. 但要小心肩關節, 我有朋友玩斷了.

    VF-19要睇你對那套M7動畫有無愛了, 我就聽BASARA歌大的, 一定系中意的了.
    但你亦無可否認, 台VF-19完整度極高!

  • #9

    AJ (Wednesday, 06 June 2012 04:27)

    咁你未有兩隻mk 4 !!! 我都覺得電影版咁多套中,mk 4最型