終於有時間影下近期入手的玩具

近日忙於搬屋, 玩具未執好, 影棚又不存在了, 所以一直都未好好影過相, 之前更新的介紹全都是之前就已經影好才POST上來的.

現在間屋執得7788, 反而最大難度是在幫玩具搬屋, 但抽空要影下, 咪先積得太多就會忘記了.

以下玩具都入手一輪, 但未影相, POST完之後發覺原來還有兩只未影...........下次先吧.

 

HT象面PREDATOR, 原來去年已經入手, 但一直無開過.

有聞現在已經跳樓價, 唔明, 呢只我覺得好正!

 

ROCKMAN ZERO TYPE 2

QC差.............但為了我最喜歡的X4, 這是必中的.

 

SHF V3, 一般般啦, 咪又系咁~~~~~~~

 

又買了FMCS, 明明科屎最終型系有SHF的, 但我仍是買了這只.............

一來真心覺得做得好, 二來系做得真心好~~~~~XD

 

R魂貴價龍王丸, 都可以咁啦, 但確系好過舊時的龍神丸好多~~~~~

外型幾靚, 但好吉手, 關節太緊, 唔好玩.

而[鳳凰]形態又實在系太雞了.

 


 

玩過最貴的PA改, SEGA遊戲征服的主角SAM

最衰QC太差, 咪先都好正, 又要自己再塗塗補補了.

 

TFP KNOCK OUT

 因為預咗唔掂, 所以無失望.

但其實唔算差啊, 系你未正確變形吧? 掉咗張說明紙去變更好.

 

TFC IRON ARMY,

影住合體圖先, 以後會介紹.


MT建造派終於齊人.

速影下先.

 

而分體後我無再合翻, 所以合體圖就只有呢張了~~~~~~ 




Write a comment

Comments: 6
  • #1

    鱼伯伯 (Tuesday, 05 June 2012 01:45)

    征服只野 要食烟仔啊!~~烟仔系佢灵魂嚟!

  • #2

    索罗门 (Tuesday, 05 June 2012 03:34)

    很多人不满KO主要是因为那恶心的涂装以及简化的外形(没有了那独特的栅栏领子)薄的令人发指的塑料、缩水到近乎童子军级别的尺寸还有车门手。还有人在弹KO的塑料材质已经可以在TFP D级玩具里垫底,有AC玩家在重涂时爆胶到近乎绝望……

    不过我没有,所以不做评价,而且其实以上的评价几乎可以用在任何一款TFP的二版D级玩具上。其实外形看起来是收货的,面相尤其不错,E大有渗线?

  • #3

    aj (Wednesday, 06 June 2012 04:22)

    會否寫寫兩款健造派合體後的玩評

  • #4

    DD (Wednesday, 06 June 2012 10:57)

    火箭人最终形态甚是给力,要不是有SHF,相信这个系列肯定红爆,而且不论关节,上半身细节还是可以和SHF有得一拼!

  • #5

    elljay-toys (Wednesday, 06 June 2012 11:31)

    魚,
    煙仔嘛,我會整支俾佢的

    索羅門
    其實我覺得OK WOR~~~~~~我只系畫了黑色眼線,其他都無搞過~

    AJ
    會的,一定會的,MT的好快有得睇.
    TFC的等一等, 有時間一定會影埋,兩只我都好喜歡.

    DD
    我真系覺得呢個系列系好玩的,而且多ABS膠,配件又可以直接插入,把玩我認為真系一流的!

  • #6

    venom99 (Thursday, 07 June 2012 10:29)

    Knockout 的變形方法, 真的十分佩服, 比說明書的好十萬倍呢!!!!