Lt. Jim Gordon (S.W.A.T. Suit Ver) @ HT 2012 TOY FAIRS EXCULSIVE

HOTTOYS 2012 動漫節會場限定版的其中一款. 應是目前人氣最高的GORDON局長, 來自BATMAN TDK電影.

人氣高除了角色本身呼聲高之外, 便是其極高質像真的頭雕, CARY OLDMAN知道嗎? 無咁老時, 他拍了這個殺手不太冷的那個變態差佬. 知道這老戲骨了吧.

 

這次的GORDON名為SWAT制服版, 表現其在TDK時的短暫一幕, 靚靚頭雕固然吸引, 而SAWT製服亦受軍事FIGURE愛好者們歡迎.

所以雖然大家都預期GORDON會出大褸版, 所以這款限定版也一直很受歡迎呢.

 

公仔一開盒就已經基本組裝好, 非軍事玩家亦不用擔心會好困難. 加上本身已經是輕裝上陣, 所以亦玩得好輕松.

裝備不多, 只有雷鳴登及手槍. 捆綁膠繩兩條, 對講機, 裝備包.

而眼鏡則有普通的款式和SWAT款, 另還配有護目鏡和頭盔. 但頭盔是戴不上GORDON的頭的.

那即是話, 換一個頭, 即能組出一只完整的SWAT, 而GORDON的頭你另外揾套衫俾佢便可以D出便裝形態. 算是很抵玩的一套.

 

 

 

 

 

睇睇呢個大家盛贊的頭雕.  真系超得~!

另留意瞳孔則因為近視及老年做出不同一般的塗裝表現!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

後記: 玩得很輕松的一款高質產品, 我也很期待便服版可以盡快推出~!

希望可以抽出時間和盡快和大家分享另兩款限定品.

Write a comment

Comments: 3
  • #1

    Matt (Monday, 13 August 2012 18:45)

    最靚喺對眼,尤其瞳孔靚到不得了!等緊你寫CA。

  • #2

    Garycharm (Friday, 31 August 2012 03:30)

    恨啊~~~~~
    恨啊~~~~~~~

    好想要啊!!!!!!

  • #3

    luksnake (Thursday, 20 September 2012 01:02)

    里格戈登好型呀,E大影返张他抓住小丑,还原一下电影场景呀~!!哈哈哈哈