新入手: 鳥人紅戰士, 空條承太郞1.5版, ML PUNISHER, TFP 馬格斯, THUNDERGTON, 雄火龍劍士, R魂沙煞比

鳥人戰隊獵鷹紅, 話說SHF D武器可唔可以做可動結構呢? 好Q簡單之嘛, 咁又要換件, 玩得好麻煩.

而且自特搜紅開使的腳踝關節我很不喜歡~~~~~

但呢只的上色還是不錯的.

 

超像可動 空條承太郞 1.5版, 我買時差D以為我系買緊舊版, 夠膽死除咗個之外咩都無改過!!!!!

改翻用新關節都好啊~~~~~後悔~~~~~~勁後悔~~~~~~~~~~~~~

 

MARVEL LEGENDS新版的 PUNISHER, 呢一WAVE其實我系中BLADE的, 不過系特別版好貴. 於是買呢只, 反正舊版我都無, 不過............

新版的ML關節實在系太差太差了~~~~~~~~~~~~~~特別系對腳, 仲俾唔俾人玩的? 想企好D都難, 對手又一定要蟹住擺~

後悔.............超後悔.....................

想買翻舊版.........想買翻舊版.........想買翻舊版.........想買翻舊版.........想買翻舊版.........想買翻舊版.........想買翻舊版.........想買翻舊版.........

 

TFP VOYAGER又嚟嘢, 馬格斯! 本來好期待, 但原來根本系細版放大, 變形簡單得接近弱智, 車型有D Q版, 人型大龜背, 肩部安排唔靚, 腳板無關節不易企得靚.

飛彈又唔俾多支(等我左右肩裝都好啊), 不過, 呢次的主武器唔錯, 槍有槍型, 錘有錘型, 而且有LOCK位.

 

 

新角色THUNDERTRON, 不是狂派也不是博派, 睇樣似系十三元老之流的人物.

本來睇灰模時幾吸引的, 以為系鋼爪, 點知系新角色.

獅子形態唔太掂, 前臂變形方式和外型都極差, 頭又縮頸. 本來變成獅子算是很易處理的變形方式, 非要畫蛇添足, 依家出到咁款.

人型本來好地地的, 個面相就算了, 阿伯一個, 但點解無拉拉要搞個跛腳設計, 仲要犧牲咗最重要的踝關節!!(我咁講你地可能有D唔明, 我以後會介紹)

唯一吸引我的是藍白色有D索斯FEEL, 而且我想換個文哥頭落去變馬格斯.

 

 

 

山口式芒享劍士雄火龍裝, 我已經好耐無買轉輪了, 呢次體驗不錯, 關節好實淨, 上色又相對較靚, 總體令人滿意!

我系大劍流, 所以片手暫時無視了.

 

 

 

 

R魂沙煞比, 上色, 外型, 比例, 可動均是失望級別..................

 

 

Write a comment

Comments: 3
  • #1

    御姐控 (Wednesday, 19 September 2012 14:21)

    想当年hcm pro的沙刹比乃极品

  • #2

    venom99 (Wednesday, 19 September 2012 21:21)

    新出ML的關節真係麻麻, 今wave我都買咗隻Deadpool(第一次買新ML),
    外型同配件我覺得ok, 就係好難企得穏.

    另外, 我很喜歡舊版ML手指關節(雖然並非每隻手指獨立關節)
    反正就是舊版的好(除了價錢)

  • #3

    abdner (Monday, 24 September 2012 22:06)

    我原来也觉得沙扎比很一般,但看到实物后又觉得老沙最重要是够大,因此R魂总算在这方面扳回一城;对于HCM来说,细节再多气势都不够足,而万代的沙扎比成品普遍都存在的问题是不粗壮,可能现在骨感才时尚吧!作为保守派的我有点遗憾