近日入手雜物

R魂聖戰士登霸,

本來翼霸已經出得唔錯, 呢只登霸更好, 型靚, 關節又實淨, 仲可以企上翼霸度, 正!

希望聖戰士可以繼續出不同的機體.

 

千值練 天元突破,

幾年前, 系Warxv和魔術兄毒我買KONAMI只天元合金, 幾年前又系佢兩個毒我買呢只,

暫時未有時間細玩, 不過雖然睇咗好多文話細只和輕手, 但到手後仍是再覺得又細又輕.

初步感覺精細, 上色OK, 可動高, 但要好小心玩, 暫時未有太大好感.


 

呢班紅戰士再唔影可能以後都無機會出場..........

無拉拉入咗DX轟轟合體, 覺得好好玩! 應該會入埋06-10機~~~~~



平靚正美復音波~~~舊G1玩具我覺得呢只系完成度最高的, 今日玩上手亦唔失禮!

雖然MP就出了, 但G1有G1味~~~~

無拉拉入手的國產奧迪產物: 凱甲勇士刑天, 呢只系塗裝版, 上色和關節都加強了.

關節唔再松散幾好, 但上色的工藝仍然唔得.

我覺得完全系粗劣的做功浪費了呢只設計.

BODY同SHF有90%似, SIC大細.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    落難阿仁 (Tuesday, 23 October 2012 21:50)

    紅戰士唔要了?果隻國產特攝,玩具主創入邊其中一位是玩開拉打的,所以應該有bandai既影子,不過其它方面,都是老三篇喇...