Aura Battler Dunbine @ ROBOT Spirits

又一極老餅作品, 奧拿戰士昆霸!

故事其實我無睇過的, SRW中因為Q版造型不靚的原因我亦唔中意用佢, 但原設外型我是極度喜歡的, 簡潔帶生化感的外型, 昆蟲羽翼是最得我歡心的地方.之前曾有購入竹谷隆之的聖戰士, 精細非常, 但不便於把玩, R魂一公布我便已經將其列入LIST.

 

先出的翼霸因為關節較松有點無癮, 所以都無出玩評, 呢只昆霸卻全身緊實, 把玩一流.

外型上是完全收貨的, 仲有型過以前的MG(那只我都有買), 但身上ABS和PVC之間存在明顯色差比較掃興.

劍可完全入鞘, 雙腕炮配備, 胸部駕駛倉可開啟(同樣沒有附帶駕駛員), 背部翼殼可以有限度地展開, 附帶必殺技奧拿斬的特效件, 以及站立於翼霸上的替換令件, 娛樂性十分不錯.

加上完全令人滿意的高可動和多種手型, FANS應該幾有滿足感的.

 



























Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Matt (Tuesday, 04 December 2012 20:10)

    講真登霸一向都好睇過翼霸(個人觀點)。一前都有買過登霸嘅模型,不過已經唔知去咗邊。從你嘅相黎睇各種把玩都無需替換零件一步到位,應該相當爽快!

  • #2

    Newby (Tuesday, 18 December 2012 12:23)

    係E BAY見到隻透明MG登霸,加上本身MG內構,一定好靚!