DOUBLE CHASER @ SHF TIGER & BUNNY

基佬電單車, 在我找尾數時, 店主話: 除了我之外, 買呢個的全部系女性..................@口@

拜託, 我不是基佬...................

 

我以前在介紹老虎兔仔時, 我講過我系幾喜歡呢套動畫的, 之前講好會有第二季的, 等到依家都未有.............

在官方公布呢套電單車時我系第一時間預訂的, 除了喜歡作品本身外, 我覺得覺呢套電單車幾有型, 好CYBER FEEL. 但當我找尾數時, 都打個突: 咁貴嘅!?

 

兩台車好大架, 唔使夾嚟玩都知公仔好難坐得上, 比例實在系大過龍, 而材質系全膠, 少量透明件應用.

上色不錯, 全數珠光色, 但未夠令身, 兩台體積咁大的機車亦無咩細節刻畫, 觀賞度其實一般.

而本身除了WILD TIGER車本身的變形結構外, 全無GIMMICK, 再加上比例太大搭乘都成問題, 所以可玩性又好Q麻麻.

 

人偶乘座得非常勉強, 部車足足大了一個碼有多, 呢個問題系成套玩具的最大硬傷, 講起比例, 廉價的模型版應是最FIT的比例.

TIGER車是完全變形, 連接BUNNY車時需要加上一支連接柱.

 

講完......................

如果唔系DIE HARD的話, SKIP佢哋啦~~~~~~~~~
































Write a comment

Comments: 3
  • #1

    迷人超 (Wednesday, 12 December 2012 22:20)

    雖然無睇套劇,無買任何相關產品,不過經你一影,紅綠黑白色彩分明,都有一定觀賞價值嘅,否則都唔會發生全部只有女性買嘅情況發生啦。

  • #2

    Matt (Friday, 14 December 2012 20:27)

    其實睇睇下都ok啊,事關哩兩架車嘅設計本黎就好流線,冇太多嘅細節。不過價錢同比例,又真喺呃錢咯。

  • #3

    Gainax (Sunday, 16 December 2012 01:37)

    我反而先得模型版先係造細左,shf大叔架車坐上去比例係正常的,

    如果合左体班納頓架車太細就會好似模型版咁霸氣全失

    價錢我同意係過火了點