2012最後入手, HAPPY NEW YEAR

2013, 新年快樂!!!

祝大家新年進步.

 

我喺呢度都唔會有咩離題目嘢講, 以下是2012年最後入手的玩具.

 

FIGMA 宇宙騎士EVIL, 卒之都於2012年內派貨, 外型靚系一靚, 但有說QC好過BLADE, 我又唔系好講.

而論各方面, 我自己系比較愛BLADE多一點的.

 

50蚊! VOYAGER G2色 MEGATRON, 老散只需50蚊, 講完.

 

然後..........我買了新玩具, SONY NEX5R, 應會將陪了我很久的LX3換下來了, 上面是LX3的最後使命了.

但當然, LX3好好用, 平時我會用下的, 特別是在我未為5R買到50微之前.

 

在幾年前買LX3的時候, 還有考慮過是否要買單反, 但呢次完全沒有再諗過笨重單反, 直奔微單, 而老婆很喜歡5R的180度轉屏幕, 那便........求其了.

買了5R最大的好處系老婆唔使再吵住買CASIO自拍神器.

 

真系完全用唔慣, 新相機需要磨合下, 我之前部LX3都玩咗好長一段時間先掌握.

但還好系統和按鍵都還算親民, 很易上手.

不過16-50唔夠影玩具, 這就是我想買支50微的原因.

 

以上系用新機試影

 

美復G1 超神仁萊!!!!

呢只超正!!!!勁抵玩, 只需380, 非常開心好玩.

質量過關的, 就系電鍍位有D小問題, 其他都好正, 我細時只在舊居樓下的小朋友家中玩過, 依家再上手真系覺得好正!

又機械人, 又長卡車, 又變基地, 又有合金車頭, 仲有4個機械人玩, 而且好高大, 真心推薦!!!

 

AUTO檔出的, 虛化還好. 銳度OK

 

ISO 1250效果

 

用支長的, 影上廣州塔.

Write a comment

Comments: 5
  • #1

    小恩 (Monday, 31 December 2012 23:01)

    恭喜恭喜~!
    新枪迎新年!

  • #2

    落難阿仁 (Tuesday, 01 January 2013 14:49)

    嘿嘿,歡迎加入微單行列!下邊d相好親切,可能大家都是用同一樣野影吧,哈哈

  • #3

    AJ (Wednesday, 02 January 2013 01:06)

    HI Elljay,新年快樂
    EVIL QC同blade差唔多,可動方面各有各好,還有就係 你駛唔駛影都咁型呀
    (我暫時只影了數張悶相,希望今晚搞好佢)

    VOYAGER G2色 MEGATRON 有興趣,聽說改得好

  • #4

    Elljay (Wednesday, 02 January 2013 23:36)

    仁兄,
    你又用5R??

  • #5

    落難阿仁 (Thursday, 03 January 2013 03:23)

    是啊!