近日入: SHF櫻島1號 \ MP音波 \ FPJ 死火 \ MT G2馬甲

不錯的櫻島1號, 一來這個配色的1號我向來很喜歡, 二來這款其實只系似新1號, 但其實成只大部份都系新模來的, 算系咁上下了.

 

呢排好多TF玩, 之前追了好幾款舊物都未有時間細味, 新一輪又來了.

MP音波, 應是最多人期待的一款, 玩具設計本身真系幾唔錯, 只系HIP關節有點惡啃, 其他部份都好好, 特別系激光鳥, 估唔到連個背包都系變出嚟的, 十分精彩.

但QC和做功就真系極一般, 我不敢說好過Sideswipe和Red Alert了.......反正現在MP的功就只能如此.

價格好似炒起咗, 大家GOOD LUCK吧.

 

FPJ萬能喪士第一員, Breakdown死火, 車型普通D, 但人型就超型超可動, 變形亦有新意, 特別是腳部.

但奇怪的是, 我居然不能確定這只是如何組成合體形態的.

不過放心, 佢一定系玩合體的.

死火一直沒有配色圖公布, 呢只系樣板, 大貨應該會更加公整一點. 好期待!




MT G2新馬甲, 追加了肩甲和胸甲, 新的頭部, 亦比官圖新增了一個透明的面具及大槍, 卻在藍色版中取消了大劍和鎖鏈.

我沒有紫文, 所以只入了藍甲, 新增部份令成只嘢睇落更加豐滿, 配合恰到好處, 絕無添足.

只是配了禮合裝的G2文, 雖然藍色有些小色差, 畢竟套甲系按SG版色去配的, 但反而有深淺不一的色澤層次, OK靚的.

 

脫甲, 我覺得呢個配色系咁多只包括BOTCON版中, 最最靚的. 依家抵買, 連埋JAZZ, 有買襯手了.

 

順便上翻張舊版G2甲

Write a comment

Comments: 7
  • #1

    Kin (Friday, 25 January 2013 18:54)

    Car Crash 唔係成品嗎?

  • #2

    小恩 (Friday, 25 January 2013 22:48)

    白色林宝坚尼 车型无色
    但人形几出色咁喔~?!

  • #3

    迷人超 (Saturday, 26 January 2013 05:26)

    我覺得用禮盒文襯呢套甲,比用鏡像馬更靚。

  • #4

    洋蔥頭 (Saturday, 26 January 2013 09:35)

    期待你會映多一些櫻島1號

  • #5

    tonyrene (Monday, 28 January 2013 23:23)

    Mr Elljay動作這麼快!!FPJ萬能喪士已經到手了!!??

    話說,UT和MMC都要出衝雲霄,您打算入哪一個呢??
    或者,兩者都入??

  • #6

    warxv (Tuesday, 29 January 2013 20:19)

    G2馬甲很吸引的說...
    忘記覆你,關於蜘蛛人,搵過都真係唔見有了.
    關於GAME,我問的一家連佢地自己返唔返到都唔知,要當天睇批發有幾多貨,有佢一定會攞,但唔知乜價.即是講完同無講沒分別,你都係另外想想辦法.

  • #7

    AJ (Friday, 01 February 2013 02:03)

    為可文哥會有呢個配色?sg?特別版?原創?