EX仙女座瞬 \ ES合金凱獸王 \ ??合金白兵 \ R魂ZZ高達 \ SR天元突破

EX聖衣神話, 無諗到咁快已經玩到悶, 拖到尋晚先去取貨, 快快幾張便算了.

而論玩具呢只瞬出得唔錯的, 但臂甲因鎖鏈做出的分件安排玩起身有點麻煩.


 

ES合金, 好耐無買LU, 對上一次咪系GETTER123的時間咯.

見只GAIKING出得好唔錯, 買下一玩即中毒, 覺得幾精彩, 而亦感覺得ES合金日漸成熟.

那麼為了可合體成GREAT GAIKING便一定要買埋另兩款, 點知...........瀨嘢~!

另外兩只的可動性我一早預咗唔掂, 但最衰的系QC問題, 膠件毛邊及上色都有問題, 關節的松緊不一亦令把玩時很唔順手.

合體後對腳太短, 體形唔夠靚, 還不及單是GAIKING個款來得好睇.

我初時玩GAIKING時的喜悅即時無晒...................SAD




 

??合金白兵, 出咗好一段時間了, 行玩具店時無嘢買而買下的, 但想想3百幾都算幾貴的.

BODY系合金制, 外甲全膠, 可動性很有限, 而HIP位關節的安排很低能, 完全沒有軟膠齒輪彈弓等設計, 兩件硬膠硬夾住一對合金腳, 一系極松, 一系膠.

第一樣已經發生咗.

而手臂的可動性亦不是官圖描述的, 覺得俾人呃咗, 有咩可能連可動性都有得呃人~~~?

 

R魂ZZ, 幾難得的ZZ產品, 因為魔術兄鬧過, 所以入手後我又覺得OK, 可動系有點怪怪, 但外型我覺得幾靚的.

上面幾入, 睇嚟系得佢系比較喜歡的.

 

體驗了一下SR天元突破, 本來沒打算買, 玩完是確定省錢了. 由於面部分件所以總是覺得八字眉很衰的樣; 腰部關節實在是太長了; 手腳都太細長但小腿又太粗短好失平衡; 因為通用關節的引入導致手肘膝部關節都太好扭以致易錯位; 所有鑽頭的SIZE幾乎一樣實在太偷懶了; 大鑽頭套上後肩戶節基本是承托不了....






Write a comment

Comments: 3
  • #1

    abdner (Thursday, 07 February 2013 03:13)

    膝盖君,你肿么了

  • #2

    Max Kazma (Saturday, 09 February 2013 06:11)

    EX瞬确实做得几靓,同样,拿上手竟然无晒灵感摆造型...可能我都开始疲劳了。

    SR天元现在好纠结,因为之前入佐千值炼,但系千值炼又无合金成份,所以....

  • #3

    Max Kazma (Saturday, 09 February 2013 06:12)

    仲有就系...千值炼只大钻无SR甘威猛