砌到有點累的HGUC.......

假期前入的幾盒模型已經全部砌完, 果然放假幾日天氣都很差, 只有縮在家中睇睇碟, 砌砌模型.

但真系連素組都覺得越來越費時間, 倒時沒有再事後點水口, 反而在砌時做了打磨, 好煩人呢~~

 

馬拉撒, 傳聞好好, 砌落一般, 覺得整體都很普通下的一款, 如不是因為系Z機體, 我可能不會買呢.




Zee Zulu, 一直想入, 覺得蛙人MS幾有意思, 果然不錯, 外型就有FEEL了, 但可動卻比較低.

水用裝備的裝拆都很方便, 水陸戰形態可轉換.



 

密達斯和我預其中的一樣咁正! 各方面都非常滿意, 是我很喜歡的一款拼裝.

但可惜美中不足的是我的百式沒有米加炮, 無得玩拆電~




 

現在HGUC我沒有其他想買的機械的, 除了葛士尼還有一點想入之外, 應該都系等緊EZ8, 但最最期待的仍是Z系列的Messala, 一定會堅正!!!

 

砌模型應暫告一段落, 但仍會有D嘢砌的, 我在等兩台大型MA, 你們估到系什麼嗎?

Write a comment

Comments: 3
  • #1

    和也 (Saturday, 06 April 2013 22:19)

    绿螳螂露滑揭露?+ GP03?

  • #2

    seiko9394 (Sunday, 07 April 2013 09:21)

    Good

  • #3

    Garycharm (Thursday, 11 April 2013 12:21)

    喂喂,好耐冇見你上TD ,提提你果個攝影比賽開始o左喇,
    去玩啦!