1/4 The Terminator Endoskeleton @ HT

HT 1/4 超合金 終結者 機械骨骼

無錯,你無睇錯,系1/4, HT第一只1/4已經派貨

無錯,系超合金,重手到不得了,當然有膠件,但我好難分清膠同鐵了,應該約有7成系合金

無錯,系機械骨骼,仲要系T-800 MODLE

 

此物大殺四方,本身已經高大成只閃閃令,一入家門已經俾老婆話太威太惡不能擺在客廳,1/4比例又逼一逼EB,超合金又食埋BANDAI新水,真系好嘢!

 

講下套玩具先,首先系好大盒,但外輸送箱系有膠挽手的,拎住行街都好鬼威,當然,你唔怕重的話。

玩具盒超厚身,成個燙銀,整個ENDO頭部做成立體浮雕,極之簡約及豪華。

 

啊唔好意思,1/4即系有幾大只呢,就系一只FIGURE有45-50CM高,連STAND,同過去的AVATAR差不多,而呢款ENDO仲要系超合金,全身鏡面電鍍,存在感超強。

電鍍質量好唔好就要夠時間考驗,但我其實幾擔心的。表現有小小造舊,但太輕手未夠FEEL,不過你當新機落地就當然無問題。電鍍已經可說是唯一的塗裝了,而在個別部份是有輕手噴上油污和陰影的。

關節可以說9成都很夠力穩力,本身只嘢咁重咁高大都無吊吊FING算系咁。活動能力充足,但不能將一般BODY般把玩,因為體內有很多線啊,彈簧啊,活動油壓啊等等,玩時要小心不能弄壞了。

並不能玩得很隨意的。

頭部很靚靚,眼部LED燈好夠電,我影咗好耐,全程著燈,都沒有減弱過。口部可有限開合,牙齒製作精美,很出質感。後腦可開啟,為電池及開關位。

手指是完全ABS膠制,關節夠緊,揸槍無問題,但一定要小心玩,因為很細,小心整斷。

配件是槍一把,特別版為雙槍,槍配有扣位,可以扣在手臂上提高穩定性。

地台我覺得比較失色,未夠精美,不過這貨各位不要學我影響那相不用地台,因為腳踝關節負重很大,並不是很夠力的,唔用地台撲街就肉赤了。

 

整體來說非常震撼,好吸引眼球,觀賞性無敵,把玩性欠奉,系鎮宅神物潛力股



































Write a comment

Comments: 1
  • #1

    小恩 (Friday, 19 April 2013 22:31)

    好威风啊~~~~~
    全金属?还是几分几?