IRONMAN MK VII @ HT MMS Part i

[PS呢次圖片太多,所以分開兩PARTS]

 

數度延期,千呼萬喚,IRONMAN MK-VII ·[The Avengers]

電影前段TONY仲系著緊MK6, 後來飛落街時與MK7玩型爆fusion,而且MK7系FULL ARMOR,所以出FIGURE都特別多嘢玩!

 

呢套MK7有極豐富配件,可以通過換件方式表現Full Armor,Weapon launch, Normal及Battle Damage四個形態,當然話知你亂搭都完全無問題。

一套IRONMAN,4個形態,完全系DX規格!

而且這次系HT貨不對辦的典范!官圖及配件LIST上只有一對下臂供替換,依家俾足一對完整的手臂你。而且俾多一對新開模的如來神掌連腕甲,完全解決多年來出掌POSE不正確問題。呢次有無得吵貨不對辦先?

全身裝備多多,detail parts一地都系,武器的開合以換件方式表現,所有裝拆都很簡便,不易損壞。呢樣唔知系進度定系倒退,因為MK3 BDV系全部Gimmick可以0換件開啟的。

 

TONY頭雕確實我都覺得怪怪地,靚就好靚,但唔多似,過份靚仔咗。

成套甲的著色coating夠厚夠硬,拗到甩手甩腳都未甩色,呢次應該幾襟玩的。

成個身型都厚實咗,比起以前的出品體形都要靚,特別系個胸大番,條腰終於粗番。

可動性都系一慣水准,雖然關節多多,但都唔系想點就點,這次手肘關節可以再拉出一截,來增加小小可動。但胸腰關節就好扭靈活了。

頸部關節是最大進度,不再是LED燈BALL JOINT,而是加多一個可上下活動的關節,將LED燈直接做在頭盔內,完全解放了頭部的上下活動性,飛行POSE終於可以抬起頭做人。

 

新的如來神掌實在來得有點太遲,搞到我不停換角度射完又射~~~~~

 

 






























 

以下呢個爆石POSE無專人指點不要輕易嘗試,損壞了不要來找我~~~~

去下一PART

Write a comment

Comments: 8
  • #1

    钢芯 (Friday, 24 May 2013 01:36)

    手掌可以打成90°了啊,不过头雕感觉还不像官图呢...

  • #2

    Kimutaku (Friday, 24 May 2013 11:11)

    邊樹有?

  • #3

    御姐控 (Friday, 24 May 2013 11:50)

    胸部内构还是有HT的一贯问题:流于表面,丝毫不立体;不如不造

  • #4

    拓夢 (Saturday, 25 May 2013 08:22)

    如果他的那些武裝是做隱藏式,而非替換式的,那應該更完美!

  • #5

    Elljay (Saturday, 25 May 2013 12:29)

    钢芯
    頭雕與官圖一致的,只是攝影方式與環境不同。

    Kimutaku大哥,
    一系你試試淘寶網,或睇睇有無人轉單,依家實貴嘎啦,但MK42會更貴。2XXX已經系目前最平的HT IRONMAN(除了MK2)

    御姐控
    寥勝於無吧

    拓夢
    只有MK3 BDV是完全可開合的

  • #6

    Elljay (Saturday, 25 May 2013 12:33)

    Kimutaku
    以及,趁MK42在淘寶網仲可以追訂,快手吧~~~MK42應會是最最精彩的一款

  • #7

    tip (Sunday, 26 May 2013 08:10)

    加埋師兄既相 直頭完美^^
    我應該下批先派到我,請問師兄cheak隻mark vii時有無咩位要留意?

  • #8

    sam (Friday, 19 July 2013 09:09)

    elljay哥啊 我埋昨了。但系爆石地台邊樹有?