得閒模型齋啪......

HGUC密沙拿

我砌模型行Z HGUC條路真系無行錯,只只都咁正!呢台密沙拿終於出得成亦真系玩家之福,離完滿又近一步。

變形要換噴射器的連接件,很方便,但其實你要唔換都可以,一樣出到個MA款,只系無卡位扣住,意思意思咯。

地台除了可收納所有配件外,更有多重活動卡扣,配晒唔同種類的接口,真系咩都隊得入!

只密沙拿分色一般,但主要補色位不多,而且很易操作。

整體不錯,外型我亦滿意,但大推進器有幾個勁明顯的超大水口,不是我呢類素組党可以處理的了。

 

MG STRIKE HD,買MG系破天荒,要買我都應該先買老虎2.0, 幾時輪到高達~~~~

若非當日行玩具店時見到新舊版擺埋一齊,對比起來HD版真系很靚,一時沖動之下..........................

砌完之後便是................無FEEL

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    和也 (Monday, 01 July 2013 19:46)

    老虎2.0确实值得收藏,完成度在扎古2.0之上〜 不过去年公布了老虎的RG,可以等等观望对比对比。至于Z系HGUC确实令人满意,最怨念都系希洛哥小队沙拉部专用机同猎犬,B社拿拿声公布啦!!