Last Chance @ FPJ

即G1時代的DEADEND死路,只不過唔變舊時保時捷,改在法拉利最新概念車FXX,但棗紅車身加金色面孔依舊,加上車身上一條金邊,死路這家伙亦是讓一眼認出。

 

跑車外型無可挑剔,接位安排亦算妥當,基本唔難睇。但因為只紅膠加入了閃粉,另到膠料水紋明顯,成個車殼都布滿水紋,都幾礙眼。

變形方式有新意,雙手N次折疊合並成車頭,又腳卻又簡單直接,不過多出一個怪怪腳板,腰胸一縮一反,又變成底盤,變形過程算是很順手流暢。

機械人形態都靚仔,但一對肩甲太高太大,四子一齊會有死路特別高大的視角效果。而這對大肩甲亦妨礙肩關節的橫向活動。 

腳板造型是有點怪及...........真系估佢唔到,但怪還怪,用起上來卻幾好使的,因為面積大又有球形關節,接地性很好。

而手槍這次可以裝在腰後了。

 

剩下的,就是等待MOTOMASTER的到來

 

















Write a comment

Comments: 3
  • #1

    Matt (Sunday, 21 July 2013 17:34)

    說好的合體要來了!

  • #2

    小恩 (Sunday, 21 July 2013 20:49)

    几靓靓喔~期待大合体

  • #3

    高渣 (Friday, 26 July 2013 10:18)

    少見ge佳品!