Tony Stark - Mark XLII Suit Test Version @ HT MMS

舊調試版我沒有,但以目前呢套來講,新版本可說是全無敵了。

場景地台大到我本來影相那個小方去咗吃蕉,地台是有一圈LED燈的。

但當然不會有圖片中的背景,連紙板都沒有。

TONY頭我覺得實物幾好,絕對靚過MK7那個頭,本來我唔想咁講的,但........呢個可能系HT目前最靚的TONY頭(MK43會更靚)。

新BODY,新胸腹肌,而且整埋個核心俾你,雖然唔可以拆出,但呢一點應會成為史上最貴BODY散件。

果D咩甲啊小工具啊就如圖所示無咩特別好講。

但呢套嘢,除了個地台太大本人無位DISPLAY之外,三個字講晒:無得彈!

請請:

 

好,上面的系前言,下面系正文。

盒嘢真系好鬼大箱,同以前拆甲台MK4一樣咁大,又挑戰緊我細小的房間。

一打開真系嘩咗出嚟,上下兩板好鬼豐富,N件裝甲,N件道具,N塊地台版,注定我忙幾晚。

 

先講TONY主體。呢個頭好得,人稱最靚仔的MK4頭可以去食蕉先,我只系講塊面,但個發型同D須型好似差緊D,同劇中不太同,算啦,反正嚟緊MK42先系史上最強頭。

BODY系新制,新肌肉造型,加埋個心口燈,HT史上最強最貴散件BODY從此誕生。心口燈LED燈發光,不過唔拆得,但已經好滿足!

套衫又FIT又有彈性,我除除著著幾次都無是。

 

盔甲有一堆,有些系得個襯字的開發中樣式,但結構已經好精密,但其他的什麼手掌手肘面具的,就系以前D散件來的。不過個新頭又好鬼靚,衰在不能著燈。如果你還為MK7大眼糾結,換咗佢啦。

 

真系著得上身的系雙臂和雙腳,手臂系換下整條下臂,再以磁石吸上。腳部系真接套在BODY上,換對鞋就得。而著甲後完全無礙可動性。

 

玩上手的是大感覺系:終得一只有血有肉的IRONMAN,在一眾得件膠的機械人中十分出彩!

 

其他配菜都好正,一張連碌大台俾你放晒所有配件連設計藍圖及頁頁都有嘢睇的集志,還有一些鉗啊,螺絲批啊,電線啊俾你扮下嘢。

機械臂小笨手呢次加左腳碌以及一部攝像機。

地台系ABS膠拼合而成,有一圈LED燈,你可以選擇裝電心之外,仲可以選擇接直流電!!呢樣真系無得頂,可以長著了,如果你有位的話。

當然我就只能企只公仔出嚟收埋晒D架生,但只TONY已經令我好滿足!








































 

 

 

 

 

Write a comment

Comments: 6
  • #1

    御姐控 (Tuesday, 27 August 2013 10:31)

    头雕的双眼焦点不一致啊大大

  • #2

    钢芯 (Tuesday, 27 August 2013 20:14)

    原来背景板是不在玩具内的啊........................

  • #3

    O社 (Tuesday, 27 August 2013 21:08)

    当时开订个个都话贵等食现,依家果d班人冇声出啦><
    估计潜行装都有呢个body

  • #4

    Elljay (Tuesday, 27 August 2013 22:38)

    御姐控
    系有D,不过HT只只都差不多有呢个问题

    钢芯
    自然不是啦~~~~~没有那么好,如果有的话那就太好了。

    O社
    订价都唔贵啦,千三我觉得呢套野超值了,对于我来说,玩得多全胶IRONMAN,呢套反而觉得有血有肉,好有FIGURE FEEL,系我觉得最正的一款!比潜行装更正。

  • #5

    Steve (Monday, 16 September 2013 06:00)

    不好意思,想請問一下,他的衣服要怎樣脫~??

    第一次買12吋人偶,怕衣服破掉 = =||

    感謝~

  • #6

    EVEN (Monday, 21 October 2013 13:37)

    邊到有得買?