Cyberbots Blodia @ Riobot

千值练系够姜,多年前的遊戲機械人都肯出,呢樣好野!

紅藍機也只是1P色2P色的區別,只是左右手的方向有唔同,其他一樣。

而這次在產品中加重了合金的比例,成只玩具都很重手。

 

造型我覺得一流無得彈,關節複雜可動極高,但因為加重了合金比例,關節的承受力一般,很易玩松。而且我覺得QC有所下降,我兩只都在不同地方有白化膠水跡,雖然很易處理。

而且噴油有個別地方厚薄不一,亦有明顯補色。

合金件的夾縫位也太過于明顯,要扣分。

QC亦明顯不如過去,希望以后的產品好一點,特別系JETHUTY和三一。

 

但呢款產品實在難得
























 

要說說JETHUTY個版我就簡單玩過下了,有合金,造型靚,關節多而復雜,由于只是生產版很多地方未調好,所以暫時感覺一般,雖是年度大作,但未如當年出天元那時咁突破。

先放諜照一張:

Write a comment

Comments: 4
  • #1

    Garycharm (Monday, 09 September 2013 01:37)

    因為窮,所以越o黎越嚴選,
    雖然千值鍊水準好,不過我都好少買。---始終選材唔係我杯茶。

    剩睇相,
    呢隻我比較在意係果 d 夾口,
    肩膊、大脾、小腿都完全冇處理過,
    以依家標準、加上千值鍊一直玩高檔線,點解會咁大膽?
    係咪原設係咁?

  • #2

    劉波 (Tuesday, 10 September 2013 01:25)

    好多人話好重手,想問下有幾重手?
    有無Sr合金咁重? 鬆到點樣?
    佢地已經無武器拿,

  • #3

    abdner (Tuesday, 10 September 2013 06:26)

    千值练出玩票作怎样任性都可以,只希望Jehuty能有端正的态度,有合金造型靓关节多已成功了一般,剩下就是关节实、可动高和涂装良了。无视了转轮和寿屋,ZOE粉期待这作能成为决定版

  • #4

    劉波 (Saturday, 14 September 2013 03:43)

    其實只看相我好喜歡這兩隻,只是覺得無理由貴過sr合金超過一倍,
    同埋關節鬆係超可動玩具的大忌。