CYBERBOT B-RIOT (YELLOW)

CYBERBOTS繼續, 本次加量又加價, 推出重型B-RIOT, 1P色的黃機及2P色的綠機.

超重份量, 加大加勁下盤和巨腕都不是令人驚喜的地方, 最正系質量QC大幅提升, 加入更多的合金件, 零件夾口完全修正, 上色和QC都有質的飛躍, 關節實淨夠力, 比之前的紅藍機質素好太多太多! 加上極具份量的造型, 令FANS覺得好滿足.

 

黃色機的配色非常SHARP, 鮮黃色配以金色極無敵, 而且意外地還出了一點工程機械人的感覺.

上半身以紅藍機部份相若, 但即使如此, 同模的部份都有追加金屬零件, 背包加上了火炮, 該火炮可拆卸及供紅藍機手持,

最注目一定是左臂巨腕. 配合可以旋轉伸長的GIMMICK十分帶感, 大手掌亦有十足的活動能力, 而且肩部關節完全夠力承托, 這是紅藍機時不能想像的.

 

下盤雖然沒有雙足, 但比雙足更具吸引力, 全金色已經好殺食, 加上四個大型噴射器和甲板都可活動, 可以擺出不少POSE, 底座還有四支造型靚靚的金屬機械臂作支撐, 連菊花都如此華麗, 表現力真是完全不輸於有正常雙足的機械人!

 

總的來說這款是完全令人滿意的作品, 令人更期待後續的機體.

 

 


 
















Write a comment

Comments: 3
  • #1

    Mecher (Sunday, 03 November 2013 12:08)

    呢隻QC, 手感都比上一隻有好大提升, 又超重手!!! 最緊要係關節夠力Hold住大拳頭, 鐘意呢隻多過ZOE個隻

  • #2

    Elljay (Wednesday, 06 November 2013 21:01)

    Mecher
    比紅藍機好太多太多, 不過黃色易邋遢

  • #3

    Satogill (Tuesday, 19 November 2013 01:56)

    都係黃色靚D!
    呢隻配上巨大手及下身,原嘅厚實感出返晒嚟!