11月最后入手~SR魔神帝皇,SHF ZX, R魂死神, PA改夏罗古, 可动战士RX78-2......

首先~~~只18寸 NECA GIPSY DANGER已经REPAINT完毕, 效果我自己还满意~

 

 

 

 

SR合金魔神帝皇萬能俠, 未細玩, 但重手大只很討好, 即使紅色部份不是金屬紅, 但那種色彩感非常好~! 目前好感度好高, 未有時間玩, 影住一張先

 

然後,PA改的夏羅古居然出得非常靚~! 不過眼影例牌重手, 又系要自己搞搞, 圖片中我已經是處理完的.

 

可動戰士繼續, 終於找到盒日版RX-78-2, 不過原來日版系有污損處理和陰影的, 某程度上我覺得港版的純白會好睇D. 但這種老餅的外型我真系好愛!

 

R魂死神高達, 可動應是比之前出過的都要好, 配件亦令人滿意, 不過上色部份的QC有點不足, 點講都好, W五小強終於齊腳.

 

 

SHF ZX, 平庸到不得了的一款, 本來都幾期待的, 主要系個頭樣衰...............但昭和榮光十人又齊腳了.

 

 

BW黃蜂獸, 我自己系BW迷, 但呢只幾令我失望,  外型, 變形, 可動都極麻麻, 但居然系呢WAVE最好賣的一只...........

 

 

FPJ頭領系列又一員, SMARTROBIN, 真系唔好怪我幫人賣廣告, FPJ系抵贊, 只SMARTROBIN最精彩之處在於人型胸部三斷拉出變成修長機身, 腳內又折疊一對大型主翼, 變形輕松有趣, 呢D設計真系幫其他第三方上一課. 兩個形態出來效果亦好好.

 

 

Write a comment

Comments: 3
  • #1

    B雷 (Sunday, 01 December 2013 19:14)

    FPJ的頭領我沒有入手,想問問變成人形之後,頭部卡進去會很容易鬆脫嗎?

  • #2

    Shiro (Saturday, 07 December 2013 13:26)

    我變Smart Robin時,拉胸變形時真係叫咗一聲"嘩!“出嚟⋯⋯然後會心微笑。
    設計真巧妙。最Surpeise 係飛機型態仲有landing gear. 出得好有心!

  • #3

    newby (Thursday, 12 December 2013 12:35)

    SHF ZX 的上色....非常膠.....的灰和紅 而且油出界, 真的為儲而儲......