自爆, YF-30, 高智能方程式, MT電腦金剛, MMC霹靂星, MEGA ARM, 6寸黑武士/朱兒

之前買下黑武士面具時, 就已經打算影一張咁樣的自爆相.

 

YF-30, 出面一片好評, 但自己又無玩過遊戲並無感情, 本來已經放棄入手, 但早幾日撞啱面前有盒合理價, 便出手了. 變形的確是易咗, 但其實是大大的取巧, JET MODE時雙手貼在兩側已經易咗好多, 而機背亦完全以飛彈倉代替. 不過腰胸位固定不佳系大問題. 相比之下, 我都系中意25F.

 

高智能方程式盒蛋VOL2, 靚, 上色靚不錯, 水貼已經飛晒邊方便好多! 希望呢個系列仲有得出.

 

MT電腦金剛, 人型全部靚仔, 載具全部有型, 變形設計已經比之前有點簡單, 但個別幾只仍是不易入口, 合體後比想像中要好得多, 等我來緊的玩評和圖片好了. 有你好看的.

 

MMC霹靂星, 無無聊聊, 玩一只就等於玩晒五只, 悶, 非常悶的一套.

 

第三方電影L麥手臂, 外型是可以, 但不能參與變形已經是死罪, 在現今居然出一些不能變形的PARTS, 究竟有咩用?

 

6寸星戰繼續, 黑武士其實出得唔好, 但底子不差, 原來的樣子我無影相, 不過大概講下可以點改: 披風CUT去全部包邊, 改短, 項連直去掉1/3, 直接扣在披風上, 披風用燙斗燙出7條骨, 條裙拉直, 改短, 將正面折起部份CUT去. 眼塗成黑色, 頭盔光油, 靚晒~! 另加人獸戀一張

 

最後一張哥布拉, 加件紅衫果然型得多, 但仍是想找件卡其色的, 有無好推薦??

 

Write a comment

Comments: 5
  • #1

    murpjhy (Friday, 12 September 2014 17:17)

    第一張真的好宅啊!宅得深不可測啊~

  • #2

    Matt (Sunday, 14 September 2014 07:13)

    你玩呢个头盔实在有啲走火入魔

  • #3

    Elljay (Saturday, 20 September 2014 06:18)

    murpjhy
    我根本不宅,認識我的都知道~~呵呵

    Matt
    非也,始終都要影相,要影就影好D,這是態度。

  • #4

    murphy (Sunday, 21 September 2014 19:19)

    很多愛玩的都喜歡裝清純扮書生,愛家的恰好相反。

  • #5

    Leslie (Friday, 07 November 2014 18:51)

    Where do you get the Darth Vader 6inch :o
    So nice (both the figure and your photos)