伝說の勇者 伝說合体 DX BOXSET

勇者傳說是我自己最喜歡的勇者,幾年前曾入手一套幾乎全新的泰丹X,在舊Y BLOG時亦介紹過,當時唔貴,700而已,後來因為一直找不到獸王泰安,便轉讓給朋友了。

但其實一直未解毒,一直留意著,點知幾年後泰安通街能找到,泰丹X又消失了,好彩見到都黃晒condition好差入唔落手,好多地方都找過包括日本及韓國(心諗如果平平地的話韓版都殺住先)都找不到。

新年時見淘寶有間店擺著這套夢幻逸品日本獨佔大BOXSET,天價,但仍然膽粗粗去問問,價錢雖然殺下來一千,但仍然貴到想嘔,但實在揾得太耐唔Q想煩了,一鋪過~即日交收!當時摸住個盒,雖然肉赤D錢,但仍然是好開心,即時飛回家就玩!


成色靚到令人驚訝,但由於是92年的玩具已經超過20年歷史,所以仍要小心玩,玩具一眼睇晒不多介紹,只是分享下喜悅。

影完套相後,又全部回盒了,本想擺出來,但見到咁白淨,點捨得,唯有間唔中打開佢睇下~

Write a comment

Comments: 6
  • #1

    abdner (Tuesday, 03 March 2015 17:25)

    恭喜E大得到心头好,照片文字就能读到你的爱,总有几只玩具是非要有情结才能体会个中滋味的

  • #2

    Garycharm (Wednesday, 04 March 2015 16:55)

    獅子心口機械人.....嗯,下次放毒,放D 可以買到o既,唔該!

    T_T

  • #3

    Elljay (Thursday, 05 March 2015 18:29)

    abdner
    呢次系為愛做傻事。

    Gary
    挑,你都唔啱勇者的,起碼未見過你玩除勇者王以外的

  • #4

    Gary Charm (Monday, 09 March 2015 03:38)

    早幾年韓版勇者襲港,我買o左幾隻。
    係呢套我冇見過.....我剩係見過獅子,其他果D 冇得賣。我又唔想唔齊套,於是連獅子都冇買。

    T_T

  • #5

    ZIN (Tuesday, 10 March 2015 00:07)

    Elljay兄, 好嘢, 真係靓得交關, 仲好好玩, 好適合把玩嘅玩具, 有空回來日報模型區看我近期組裝嘅懷舊超音戰士主角連超級山達, 或許你也喜歡

  • #6

    Gary Charm (Tuesday, 10 March 2015 07:23)

    再入o黎睇,越睇越靚,

    喂喂,PM 講我聽你買o左幾錢o丫?!