入手:TF,超合金,LEGO,星戰,立立雜雜

FIX 1009,認真揾笨,我又系傻,雖然系再版,但今時今日出呢種素質的成品都可以賣咁貴,縮膠,易污,低可動.............仲有人大贊特贊.........


SR宇宙大帝,唔大,太細只,比一般的SR更細,失望...........


美版白虎王,反而BANDAI US就會交D好貨,合金多,重手,色靚高素質,大愊改良之餘但保留戰隊機械人的特征,呢個系列一年出到兩只我都願咯,希望下半年是大連王!


X社的MEGATRON,只是SAMPLE,連只炮都無俾我,MP尺寸,複雜變形但不算難,人型我自己覺得好靚,素質唔算太高,但因為太喜歡這個角色,大貨出時都會入只。


DX9透明幻影,其實入手好耐,依家先影張,關節太緊,無腳爭難企穩,設計諗法都不錯,但這些小毛病令人覺得可惜,不能愉快把玩,但DX9的設計和素質日漸提高,我反而幾睇好呢個第三方。


孩記星戰6寸一堆,只只都幾滿意!


BANDAI 拼裝C3PO,可動勁低近乎0,只可轉頭和轉肩,但開模精度高得很!


LEGO渦輪坦克,高追,但只是大,無咩玩,無位企兵,而且底盤超空,真系未達預期........但叫做了咗件事。


LEGO超人,那天無聊買的,現在也很無聊地放在一邊。


PA改CLOUD,大,靚,齊劍,但實在太大,部舊車完全唔啱用了。


NECA18寸澳洲機,粗,軟,上色差,可動流,同前兩只完全無得比,我後悔...........

Write a comment

Comments: 6
  • #1

    ATP (Saturday, 23 May 2015 13:41)

    最后一张系影出来噶?

  • #2

    ELLJAY (Sunday, 24 May 2015 09:47)

    ..................當然系影出來..............................

  • #3

    Garycharm (Tuesday, 26 May 2015 08:50)

    白虎幾靚,我以為佢同龍王一樣,要同人合體先變到機械人,原來唔駛?
    原來想 pass,依家又......


    隻高達....睇你呢幾張相就知你玩得好冇癮,笑o左。


    麥加登真係咁正?頂你,我仲等唔等孩記好?

  • #4

    abdner (Wednesday, 27 May 2015 14:22)

    我也不明白为啥那么多人赞FIX1009,当年初版时反而没这么多赞扬,果然玩具要靠动画撑吗?

  • #5

    Elljay (Friday, 29 May 2015 05:20)

    Garycharm
    白虎掂啊,有种玩舊合金的感覺,而且做了通用如接口,可以同恐龍戰隊合體的!
    只高達就真系把鬼,我好少會咁樣跟大流入。但真系多人贊到呢,去到玩具店,連無呢只貨的店主都話正,叫我快D去買。你話系咪俾人線。
    麥加登真系個人感覺來的,我對個角色的有愛程度可以令我對佢好闊達,只有人型靚我就得了。

    abdner
    你FIX玩多了,我是真沒發現有什麼好贊的,所以我的廣告圖不碼字已經是很有良心的了

  • #6

    Garycharm (Monday, 01 June 2015 07:54)

    Bandai o既MB、Metal Fix 仍然係玩具o既超班馬,不過呢隻1009 係舊版設計,的確係差D。
    至於D 人讚.....貨比貨啦,雖然係十年前設計,你同依家D 玩具一比。設計雖有不足,但係誠意仍在。

    白虎,嗯,諗諗、諗諗。
    今個月已經超標。