Wed

25

Nov

2015

MBSF, TF, GIJOE, WM, MEGABEAST

MB SF, 再次炒得火熱嗎?我都貴價一入。呢個系列靚系靚,但只只都大翼複雜,好玩就一定講唔上,而且胸部關節都難以承受背後一大堆重量,唔夠力又松,好似只只都無改善。對我來唯一稱得上好玩的只有斷臂EXIA,連手型唔使換~!希望明年的紅迷機都簡單好玩。呢只SF嘛,愛嚟擺下OK,玩的話都系R魂啦。


MP25吉斯,轉咗設計師,出來效果我有點不滿,外型風格同過去不太一樣,太單薄太瘦,而結構亦不夠緊實,各部都有大空洞。十分麻麻。


LG黑蜘蛛雅麗娜,終於有一只似BW第1季劇中的模樣,外型著色我都滿意,但呢個BODY真系任何好POSE都擺不出,洩氣~~~~


第三方X-T的MP級探子(即系以之前出MP級MEGATRON那間),外型不錯,設計除腳部變形有點扣分外還OK,不過呢個牌子D嘢個質量真系唔得,依然唔得,分件亦好有問題。浪費!


FPJ的小諸葛無拉拉補咗個漫畫蒙面頭~~~俾大家睇睇。


120蚊買咗套GIJOE玩玩,但真系一分錢一分貨,我覺得質感認真麻麻,我以前細個(八幾年)時玩果D硬膠,金屬鉤+橡筋果D手感好得多。但好似現在的GIJOE都是這樣的。


千值練WARMACHINE,大只,高質,手臂3種武裝豐富,但我覺得身型太科有點不夾。


之前一直想試下的韓國MEGA BEAST,今日終於買到一套CROSS ATTACKER,材質像奧迪的戰隊吧,但上色不錯,還型還可以,但就是可動極有限,真的只能當戰隊玩玩。

而這一套特別之前是交叉的合體方式,幾有新意。不過價錢唔便,400一對,要5只大合體的話過千了。



Write a comment

Comments: 3
  • #1

    Garycharm (Friday, 04 December 2015 22:43)

    我冇睇seed ,覺得隻隻差唔多,如果佢唔出MB,我根本分唔清邊隻打邊隻。呢隻MBSF的確出得幾靚,不過每逢玩具有金色都會有少少出事-----硬係覺得偏o左尿黃。
    又,好同意你果句:MB 又好,GFFM又好,都冇乜邊隻好玩。

    可能人越忙,越鍾意D簡單玩具,呢排我玩得最開心係一堆膠怪獸、同埋美玩~~~

  • #2

    Desiree Harold (Friday, 11 December 2015 21:14)

    すみません、日本語をあまりいはなせません。それから、このリンクは:http://tformers.com/maketoys-rear-end-unofficial-mtmte-style-tailgate-new-in-hand-photos/27920/news.html どやってかいますか。ありがとうございます。よろしくおねがいします。

  • #3

    miko (Friday, 18 December 2015 04:26)

    你好,
    在微博和你的网站上看到很多关于玩具产品,请问你们是从事什么业务的?
    我是广州的一家4A广告公司,我们代理的客户有兴趣与你们合作。
    请问你们有做平面拍摄业务的吗?