Thu

28

Apr

2016

好耐無更新的入手~

MEGAHOUSE SDF-1,超迷你,換件變形,整個主體都要替換,等於打散再砌過,天線要自己剪件裝上,但緊合度有問題。強攻型的比例有點小問題,但最可惜還是太細,真系太細了。

 

千值練HULK BUSTER,盡管感謝好店好價好包裝,但千一向的超薄外盒還是損壞了,這個價位的玩具盒子能不能給點良心?玩具外型靚上色靚,倉蓋開啟有很好的體驗。 LED開關也方便。但關節偏松偏薄,腳踝關節是近年見過最危險的設計,2mm夾1.5mm膠版再打鐵軸實在有點觸目驚心,站不穩也是大問題,入櫃尸站罷了

 

朋友幫手入的超抵玩特搜戰隊,簡單又有聲光,造型又靚,真系好開心的一套!

 

忍者戰隊的白鷹是與大連王一齊入手的,但又要再等一年先可以等到無敵大將軍。

 

威將MPP10B 黑文,升價,而質素感覺有所下降,梗系啦,D平模CUP過一萬次已經唔太掂,不過實話實說,好抵玩,超值體驗.

 

FPJ電子戰士海龍SAMPLE,顏色會在大貨時有所調整,圖中的並不是最終配色。

 

AK的獨角獸買了一年多,才記得要砌起來。

 

MT撒克巨人睇左側

 

天威勇士01-04,有幸拍攝官圖,超合金玩具,請拭目以待

Write a comment

Comments: 4
  • #1

    Garycharm (Thursday, 28 April 2016 21:51)

    隻 MT 撒克 即係點o者?!

    ...不過我本來就唔太鍾意撒克隻色,就算買,都應該等改色版....我唔信冇!

  • #2

    Kimutaku (Saturday, 30 April 2016 02:54)

    我記得我隻獨角獸係同你一齊買

  • #3

    ELLJAY (Saturday, 30 April 2016 10:25)

    Garycharm
    另一個POST復左你,改色版我估無,我估無,我估無~

    Kimutaku
    好記性~好在當時食咗粒糖,咪先依家唔食得。
    好耐唔記你浦頭,一切都好嗎?

  • #4

    AJ (Thursday, 05 May 2016 22:15)

    天威勇士01-04原來是合金!! 唔怪得之咁鬼貴