耐無更新,一大波玩具呀~~~~~~~~~~~

有點多,不一一細說。

官方TF有點越玩越失望的感覺,件少料薄,預算比去年再CUT 50%,效果立桿見影..................無論日版美版,買回來後真系無意欲玩,質量真系下降很多。

MT 新線CD文相信是史上最高可動的可變形柯柏文,當ACTION FIGURE扭就好!推薦!期待下款。

FT 探長,第一次買FT產品感覺好差,設計問題很多,用5mm長的螺絲來做腳踝轉軸都夠膽死,兩下就滑牙松到爆,變形緊密度有問題,人頭和車頭都會在過程中飛出........痴線!

SHF超人吉田,我自己對外型幾喜歡的,但太細只好無FEEL,而不少朋友說覺得AC2.0好過呢只,我諗,大細問題影響吧。

基紐特戰隊景品是很好的一套,推薦!

龍珠拼裝,我覺還OK,組裝超輕松,可動也不錯,但全ABC關節,關節的耐久度令人擔心。

LEGO唔小心入了街影坑,一次過買了幾套,不過..............吸引唔到我,我是把玩派~~~~~~

德高THE BATMOBILE KO出來品質令我滿意!

樂拼KO了信和那架迷你千歲鷹,但可能是MOC問題,幾多結構問題,但只售45蚊,當體驗一下也是好的。

NECA 1/4 BATMAN系難得精品,而後悔錯過了1989BATMAN和里夫版SUPERMAN,如果有朋友知道哪裡可以購買或割愛的話,請聯繫。

DC BATMAN92年動畫系列,造型真的是那個時候的感覺,就中可動太低。而架車著燈好靚,就是太貴。

 

 

 

Write a comment

Comments: 4
  • #1

    Gary Charm (Thursday, 01 September 2016 01:45)

    七十年代 真人版蝙蝠車吸引,睇下有冇緣~
    卡通版合蝙蝠車都靚,我見過實物,當時同朋友講笑話根本靚過 HT d 蝙蝠車, HT 果d直頭大而無當~~
    Lego 街景...你試下放架蝙蝠車、掛隻蜘蛛俠...然後轉角又放埋隊捉鬼隊落去,試下啦,包你玩成晚~~
    第三方老變...難得你仲玩得咁開心,亦可能係隻 MT 文哥真係出得好,而我個人已經冇晒興趣~~
    我最後都有入到隻吉田....對於一個幾乎已經全收昭和 ultra act o既傻佬o黎講,我一路玩,一路覺得俾 Bandai 背後恥笑緊~~
    官方TF嘛,我等緊隻日版福特~~

  • #2

    AJ (Thursday, 08 September 2016 20:36)

    FT 探長,呢隻外型我勁LIKE,想入入,好彩睇你簡評姐

  • #3

    ELLJAY (Tuesday, 13 September 2016 08:46)

    Gary Charm
    動畫BATMAN車就,未買時好想買,買了後就當晚堆上櫃頂那種。
    LEGO街已經玩過一輪,但佔地和不太輕松的問題,我應該會斷了。
    三方TF好啊依家,人才輩出,競爭激烈,品質基本上越來越好。如果唔系都逼唔到TAKARA生性啦,XD
    吉田嘛,我身邊居然無一個人話SHF好過UA2.0,一個都無...............我覺得明明系SHF好一點嘛。

    AJ
    FT,真系唔使買,真心

  • #4

    阿潮 (Saturday, 01 October 2016 02:20)

    只白色文哥是咩牌子?