2017 第一擊, 春節快樂, 恭喜發財

又到春節, 祝大家新年進步心想事成~!

 

這本來是1月4日的draft, 一直拖到現在..............

 

 

合金魂百獸王, 自官圖發布後便由於外型既不舊POPY, 亦不舊動畫, 但還是為情結購買了兩盒, 實說雖然定價較高, 但質素來看這個價格並不算貴, 十分精美. 但

打開一盒黃獅居然有缺件, 雖然最後都有補件完整, 但已經好無癮, 最後更是連全部配件都無開過, 放在一邊沒有再玩.

 

忍風戰隊DX轟雷旋風神, 之前有說既然有黑版, 這套就算了, 但最後還是追回了轟雷神和風雷丸, 作個了結.

 

日版空派一度心動, 後來都是追回了, 可謂顏值最高合戰. 第三方又沒有出, 只能如此.

 

日版福特, 配色系靚, 想像中吸引我的是日文對白和主題音樂, 實物在手這個發光發聲卻沒有之前的METROPLEX吸引. 反而小福特真的精美, 還原度很高, 當然由於發聲發光都在這個小福特身上, 他便成為當中最有價值的.

DNA會出兩SET補件, 而且都不便宜, 看來要組一只比較完美的福特, 所費不菲.

 

寫不下去了, 反正都是看圖.

 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    GaryCharm (Tuesday, 07 February 2017 19:09)

    百獸王好o野o丫,簡簡單單,我玩得好開心。

    福特,我都以為自己會一出即買,點知見到實物、見到個盒,即刻驚。.......真係冇位。

    蝙蝠俠 Lego 好多隻都雞肋,最靚係架企鵝車。......咪住,點解你有條Lego街o家?乜你唔係只玩載具咩?